Indústria
Camp de Tarragona 06/06/2023

Covestro inaugura a Tarragona una planta de clor i sosa càustica

La multinacional alemanya manté l'aposta per Catalunya amb una inversió de 200 milions d'euros

2 min
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la visita

TarragonaLa multinacional alemanya Covestro ha inaugurat aquest dimarts una nova planta al polígon químic sud de Tarragona que li permetrà fabricar clor i sosa càustica amb un estalvi energètic del 25%. Aquests dos elements són claus per a la indústria química i són primeres matèries per a altres sectors estratègics. La nova planta ha costat 200 milions d'euros i crearà 50 nous llocs de treball qualificats. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha volgut ser present a la inauguració, ha celebrat que aquesta inversió "confirma el compromís que a escala global hi ha amb la indústria catalana i, en concret, amb la química a Tarragona".

La responsable comercial de Covestro, Sucheta Govil, ha explicat que per aconseguir la tecnologia que permet crear clor i sosa càustica amb tan poca energia "han calgut molts anys de recerca que han implicat diferents països" i també ha destacat que l'actual planta és única a tot el món. El director general de Covestro a Espanya, Andrea Firenze, ha explicat que "tot el clor [que es produirà a la nova planta] es destinarà a generar MDI i la sosa càustica es vendrà al mercat ibèric". L'MDI (diisocianat de metilè) és el precursor per poder fabricar escumes rígides de poliuretà, com les que es fan servir per aïllar els aparells de refrigeració i els edificis. El mercat mundial de MDI està a l'alça i, segons les previsions de la companyia, els anys vinents encara creixerà més. Fins ara, Covestro havia de comprar el clor a un proveïdor per poder fer l'MDI.

Durant l'acte d'inauguració, que s'ha celebrat a la mateixa planta, tant el president de la Generalitat com els representants de l'empresa han destacat la importància d'apostar per la sostenibilitat i de dirigir-se cap a la "circularitat".

Covestro és una empresa amb seu a Leverkusen que es va fundar l'any 2015 després d'una divisió del Grup Bayer AG. Es dedica a la fabricació de productes químics d'aïllament tèrmic i plàstics de policarbonat. A tot el món té cinquanta seus i dona feina a 18.000 persones. I a Catalunya s'hi troba bé. Les quatre seus que la multinacional té a l'Estat són a Catalunya i donen feina a 500 persones.

El president Aragonès ha tret pit de l'aposta de Covestro pel país: "Així aconseguirem que Catalunya sigui una de les economies més industrialitzades d'Europa".

stats