NOVES TECNOLOGIES
Camp de Tarragona 13/06/2018

El LocalTic Cunit es consolida en la tercera edició

Ara
2 min

CunitLa tercera edició del congrés LocalTic ha aplegat 250 persones, gairebé el doble que l’any passat, i ha permès consolidar l’esdeveniment com un dels referents en la relació entre les administracions locals i les noves tecnologies. L’edició d’enguany, que es va fer el 24 i 25 de maig, s’ha centrat en els canvis legislatius a escala d’administració local des de l’òptica de la transversalitat i la innovació.

Les ponències i taules rodones van estar relacionades en gran mesura amb l’entrada en vigor de les lleis de procediment administratiu. La transformació digital i les ciutats intel·ligents van ser els eixos principals del congrés, que també va tractar temes com el sistema blockchain, els drons, el nou reglament europeu de protecció de dades, l’ opendata i qüestions TIC relacionades amb la població de Cunit.

La ponència magistral que va obrir el LocalTic 2018 va anar a càrrec de l’escriptora i filòsofa Elsa Punset. En la segona jornada del congrés va destacar la ponència del secretari d’administració local i escriptor Víctor Almonacid. Les taules rodones van comptar amb tècnics de diferents administracions locals.

Dins la 1a Cunit Innovation Week

Enguany l’Ajuntament de Cunit ha volgut fer un pas més en l’organització del LocalTic i ha impulsat la primera Cunit Innovation Week, una setmana d’activitats relacionades amb la innovació tecnològica aplicada a les administracions públiques, però també amb activitats adreçades a tota la ciutadania.

Aquesta edició ha volgut implicar la ciutadania de Cunit amb sessions especials per posar a l’abast de tothom projectes que es duen a terme des de l’Ajuntament o en col·laboració amb empreses privades, com ara una cursa de drons amb pilots professionals, un escape room i tallers.

stats