Enogastronomia
Camp de Tarragona 17/11/2022

Més de 700 persones per tastar el vi novell del Celler Masroig

La tradicional festa va comptar amb l'actuació del grup Ginestà

2 min
Més de 700 persones van participar a la festa del vi novell

MasroigEl Celler Masroig, al Priorat, va celebrar aquest cap de setmana la festa del vi novell i va reunir més de 700 persones per fer el tradicional espinjolament. La pandèmia va obligar a repensar el format en les dues passades edicions i enguany els organitzadors van voler recuperar la celebració amb una festa especial. Ginestà va ser el grup convidat per a l'ocasió i el públic, entre el qual hi havia molta gent jove, però també famílies amb nens, van poder disfrutar de la seva música. Els dos germans, Júlia i Pau Serrasolsas, van llegir un divertit pregó en forma de poesia i després van espinjolar la bota i van convertir-se en els padrins d'aquesta edició.

Els cantants de Ginestà van espinjolar la bota.

Mentre el grup del barri barceloní de Sant Andreu de Palomar repassava els seus èxits dalt de l'escenari, el públic anava tastant el vi novell, elaborat amb un cupatge de garnatxa i carinyena, les varietats autòctones de la zona. "Ja veureu demà", va avisar el cantant del grup mentre els assistents anaven rebaixant els 300 litres de vi que hi havia dins la bota. La festa es va allargar fins passada la mitjanit i, sense cap mena de dubte, les cançons més sentides van ser Estimar-te com la terra i L'Eva i la Jana. A més de la música i el vi, els assistents també van poder comptar amb una oferta gastronòmica i del nou oli del raig.

El Celler Masroig es va fundar el 1917 i és un dels referents de la DO Montsant. El celler és una cooperativa integrada per diferents famílies de pagesos i ha viscut un creixement exponencial els últims anys. També és un dels responsables de la recuperació d'aquesta antiga festa, que organitzen des de ja fa 13 anys.

stats