FIRES
Camp de Tarragona 09/10/2019

Montblanc tornarà a ser durant uns dies la capital catalana dels clics

Ara
3 min
Montblanc tornarà a ser durant uns dies la capital catalana dels clics

MontblancClickània, el festival de Playmobil de Montblanc, que enguany tindrà una durada de quatre dies repartits en dos caps de setmana -12, 13, 19 i 20 d’octubre-, tornarà a permetre al públic gaudir dels diorames temàtics que hauran construït els aficionats al món d’aquests ninotets i els seus complements. Hi haurà quatre espais del nucli històric de Montblanc a visitar: l’antiga església i el claustre de Sant Francesc, l’antiga església de l’Hospital de Santa Magdalena, el Museu del Pessebre i el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre.

L’organització ha disposat un espai per aparcar els cotxets infantils, per tal que pares i mares guanyin comoditat i els sigui més senzill desplaçar-se entre diorames, taules dels tallers i estands de botigues.

Com cada any, a la nau central de l’antiga església i a les sales del claustre hi haurà l’exposició central de diorames temàtics.

Els títols dels diorames són els següents: Astèrix i Obèlix contra Roma ; Els homes de les cavernes ; Egipte, terra de faraons ; Ciutat abandonada ; Viatger del temps aterra per resoldre casos estranys amb Sherlok Holmes ; Halloween 2019 ; A l’abordatge ; Escena de frontera ; Vila medieval ; Sherlock Holmes a la caça de Jack l’Esbudellador i L’oest de Playmobil al llarg del temps 1974-2019.

A més, sis botigues tindran el seu espai amb l’objectiu que el públic assistent pugui trobar novetats, productes descatalogats, complements o gadgets. Els establiments són Clicks&Bricks i Joguines Joglars, de Montblanc;L Totclicks, de Castelldefels; Clickparty, de Barcelona; Toysspain, de Terrassa, i Frikicollection Juguetes de Colección SL, de Madrid.

Al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre (CIAR) hi haurà un diorama inspirat en la prehistòria. En aquest espai també es podran contemplar les reproduccions de les pintures rupestres de les muntanyes de Prades. Un altre diorama es trobarà al Museu del Pessebre, un equipament on es podran veure diferents reproduccions de pessebres. Per acabar, a l’antic Hospital de Santa Magdalena s’hi ubicarà l’exposició del XII Concurs de Diorames. Durant dos caps de setmana els visitants podran gaudir d’aquesta mostra amb els muntatges dels aficionats que participen a la dotzena edició d’aquest concurs. Si hi voleu participar trobareu les bases al següent enllaç: www.clickania.cat.

Una altra proposta que es pot realitzar durant la celebració del festival és la visita a les torres de la muralla i el pas de ronda. En aquest cas, a un preu especial d’1 euro presentant l’entrada de Clickània.

Clickània atrau milers de visitants que es mouen pel centre històric de Montblanc entre els diversos punts on es pot viure el món de Playmobil. L’organització ha previst animació als carrers per fer més variada la visita. D’aquesta manera, el dissabte 12 a partir de les 17 hores se celebrarà la V Diada dels Gegants i Nanos Centenaris de Montblanc, i la cercavila finalitzarà a la plaça de Sant Francesc. El dissabte 19 el projecte Júlia’s organitzarà un vermut solidari a les 12 hores a la plaça de Sant Miquel, amb la voluntat de recaptar fons per a la investigació de la malaltia atàxia de Friedreich. Hi haurà la representació teatral El planeta a les teves mans i música en directe amb el cantautor Joan Rovira. El diumenge 20 tindrà protagonisme també el folklore de Montblanc: a les 12 h hi haurà una cercavila amb la Mulasseta, l’Aligot i el Drac Petit, acompanyats dels grallers de les respectives colles.

stats