Successos
Camp de Tarragona 09/05/2023

Pren força la hipòtesi que els assassins de Salou han aconseguit tornar a França

Una setmana després del doble tiroteig mortal, els Mossos d'Esquadra mantenen actiu l'operatiu de recerca dels tres fugitius

2 min
Un dels vehicles danyats per les bales en el tiroteig de la setmana passada, a Salou

TarragonaAquest dimecres farà una setmana que tres homes van cosir a trets dos nois que eren dins del seu cotxe a Salou. El conductor va morir a l'acte i el copilot ho va fer poc després a causa de les greus ferides de bala. Tots dos eren francesos. Després del crim, que tot apunta que era una revenja entre clans, els assaltants van pujar a un Renault Captur amb matrícula francesa que els estava esperant i van fugir. El primer avís del tiroteig va ser sobre les 22.45 i mitja hora més tard, a les 23.10, els agents dels Mossos d'Esquadra ja havien trobat el vehicle a l'àrea de servei El Mèdol de l'AP-7. A l'interior del vehicle no hi havia ningú, però sí que hi van trobar un arsenal: hi havia un kalàixnikov, dues granades de mà i una pistola. En aquella mateixa zona, cap a la mitjanit, van aconseguir detenir un sospitós, un francès de 24 anys. Segons sembla, era el conductor del vehicle. Però encara en falten tres.

Els agents es van desplegar, helicòpter inclòs, per intentar trobar la resta dels assaltants, però una setmana més tard encara no ho han aconseguit. Amb l'operatiu en marxa, els Mossos no informen de com evoluciona la investigació, però a mesura que passen els dies agafa més força l'opció que els joves aconseguissin fugir i tornar cap a França. De fet, aquest episodi és molt similar al que es va produir ara tot just fa un any. En aquella ocasió l'assassinat va ser al carrer Saragossa de Salou, en una zona amb moltes terrasses de bars i restaurants. La víctima, que també era francesa, hi estava de vacances i els assassins el van atacar amb una pistola. Els treballadors dels locals d'oci van aconseguir retenir un dels assaltants, que anava armat amb una pistola diferent de la del crim, fins que va arribar la policia i el va detenir. Els altres dos atacants van desaparèixer.

Una altra revenja

Sense soroll, la recerca va continuar. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra va comptar amb la col·laboració amb de la Direcció de Cooperació Internacional i de Seguretat francesa (DCIS) i de la policia local de Salou. Gràcies a les càmeres d'un restaurant de Tarragona van trobar la pistola utilitzada i van comprovar que els assassins van tornar a França aquella mateixa nit. Primer van deixar el vehicle amb què havien fugit a la Jonquera i després van creuar la frontera amb un altre cotxe. El març d'aquest any els van detenir i van confirmar que es tractava d'una revenja entre clans.

Els dos nois que en un primer moment s'havien aconseguit escapar tenien antecedents, un dels quals per temptativa d'homicidi. Ara tots tres són a la presó a França a l'espera del judici. Malgrat totes aquestes similituds, fonts dels Mossos d'Esquadra insisteixen que ni les víctimes ni els assassins estaven establerts a la Costa Daurada i assenyalen que aquest tipus de delinqüència més organitzada "està globalitzada".

stats