CARTES I MISSATGES
Opinió 16/08/2021

Cartes a la Directora 14/08/2021

3 min

Dubtes d'un ciutadà corrent

Diuen que l’ampliació de l’aeroport portarà beneficis: l’increment del PIB i nous llocs de treball.

Des del Gobierno de España, el Govern de Catalunya, des d’Aena ens pressionen amb tècniques de quincallers: “Aprofiti ara la promoció o demà ja no hi haurà regal”. Ens condueixen a una sensació d’urgència que ens impedeixi reflexionar sobre el grau de verí que porta el regal.

L’IPCC (Panel Internacional d’Experts de l’ONU) ens acaba de confirmar que el desastre climàtic ja és irreversible i ja no el podem aturar, només minimitzar-ne les conseqüències. I per això hem de fer un esforç dràstic de presa de mesures de contenció de gasos contaminants, molt superior al que hem fet fins ara.

¿No som capaços de reflexionar una mica en les conseqüències d’aquestes decisions?

¿Tindrem el valor d’explicar als nostres descendents que el seu futur no ens importava gens ni mica i l’important era el nostre egoisme i benefici econòmic immediat?

¿Tan curts de mires som?

JOAQUIM BORRELL

VICEPRESIDENT DE ‘PROU SOROLL’ CASTELLDEFELS

Humà com nosaltres

Així vaig sentir-me quan vaig acabar de sentir i veure les llàgrimes del millor jugador de futbol del món. Segurament tothom opinarà de moltes maneres diferents sobre la figura de Lionel Messi, però ningú no podrà rebatre l’amor que sent pel seu equip de tota la vida. Massa humà per fer creure que no sent els seus colors de tota la vida. Em trec el barret davant d’un senyor multimilionari que ho té tot des del punt de vista material i en canvi deixa anar públicament la seva tristor més amarga per no poder continuar jugant en el seu equip que tant estima. Hem vist grans jugades d’aquest geni, però la darrera diria que ha sigut la millor i la més sincera. Quin home tan enter a fora i a dins del camp. Necessitem persones com ell. Amor per davant dels diners! Una gran lliçó de coherència.

ALBERT ALTÉS SEGURA

LLANÇÀ

Exemple a seguir

És visitant altres països que t’adones millor de com és el teu. Aquests dies, per exemple, que estic fent un viatge cultural per Suïssa, no deixo de comprovar com els habitants gaudeixen dels espais a l’aire lliure i com després els deixen tal com estaven abans d’arribar-hi. L’estimació pel paisatge tant urbà com rural, de muntanya, tant dels llacs com de qualsevol altre, fa que el cuidin com si fos seu, com si fos de cadascú d’ells en particular, respectant-lo i sense malmetre’l gens. És un gran exemple de responsabilitat i educació vers els espais públics, i desgraciadament fa enveja veure’l tantes i contínues vegades desdit en aquest nostre país.

EULÀLIA RODRÍGUEZ PITARQUE

TORROELLA DE MONTGRÍ

Festes de Gràcia

Alguns, segurament una minoria sorda i muda, dels veïns de plaça Joanic i voltants restem a l’espera de les notícies profundament hipòcrites dels resultats dels concerts i la resta d’activitats de les Festes de Gràcia. Esdeveniments programats perquè el botelló -fruit de la rauxa, que no del seny, catalana- es pugui dur a terme de manera perfectament legalitzada per unes més que insuficients mesures de seguretat que contribuiran a allargar la situació crítica sanitària en què ens hem acostumat a sobreviure, que no viure. Per no parlar dels milers de trucades que col·lapsaran l’esquàlid 112 per les festes particulars que se’n derivaran.

VICTÒRIA MAULINI

BARCELONA

stats