CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 28/09/2022

Cartes a la Directora

17/07/2022

ARA
3 min

Ara que els Sanfermines fa poc que han acabat, desitjo assenyalar una cosa irracional: la forja d’herois on no n’hi ha.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

M’explico: telenotícies, diaris i ràdios es fan ressò d’aquest cruel esdeveniment que perpetua el maltractament animal. A més, heus aquí l’absurd, per a l’ocasió entrevisten corredors com si fossin aguerrits gladiadors, quan en realitat són individus que es diverteixen trotant davant d’un animal aterrit i desorientat que, apartat de la seva devesa natal, ha estat traslladat a un estrany entorn urbà on nia una intensa cridadissa. Allí, sovint, rep cops, estirades de cua i puntades, sense saber que aquesta mateixa tarda acabarà sent cruelment torturat i immolat a l’arena per a xerinola de la gentada.

No, definitivament no són herois, sinó individus que s’entretenen amb el dolor aliè. Sisplau, no els encimbellem.

MIGUEL FERNÁNDEZ-PALACIOS

MADRID

Faltes d’ortografia

La selectivitat ja és prou difícil perquè, a més a més, l’alumnat es trobi enunciats amb errades. És una prova decisiva, ja que pot passar que d’unes dècimes a la nota final depengui que puguin accedir a uns estudis o uns altres o bé en un lloc o un altre. Tothom pot cometre una errada però, francament, que n’hi hagi als enunciats d’exàmens per a l’accés a la universitat diu molt poc o gens a favor de tot plegat.

A la selectivitat d’enguany de dibuix tècnic hi havia una errada a l’enunciat d’un dibuix que valia 6 punts de cara a la nota. Amb aquesta dificultat afegida hi ha alumnes que van quedar encallats en l’intent de dibuixar la peça en axonomètric. Una línia contínua o una línia discontínua et mostra allò que es veu o allò que no es veu d’una figura en una vista dièdrica. Una errada en l’enunciat d’aquest dibuix no permet de cap manera fer bé la figura, com és ben fàcil d’imaginar.

Al tribunal on eren els meus alumnes va arribar la notificació de l’errada quan passaven 40 minuts de l’inici de la prova. Després, un cop esbrinat el fet, he sabut que la notificació va arribar a hores diferents a cada tribunal; fins i tot alguns afortunats ja van saber de l’errada a l’inici. Un alumnat que s’ha esforçat molt durant aquests anys per arribar a aquesta prova s’ha adonat de la realitat de cop. L’educació de qualitat que es pretén comença per una exigència de part dels mateixos professionals. Qui fa aquestes proves hauria de fer-les i revisar-les per assegurar-se que tots els enunciats estan bé.

Després de dir-ho al coordinador de la matèria s’han donat instruccions als correctors perquè ho tinguin en compte en la correcció d’aquest exercici i minimitzin el greuge. Però aquest ja està fet perquè no té en compte el temps perdut pels alumnes avisats massa tard, amb les conseqüències inherents també aquí a tot plegat.

EULÀLIA RODRÍGUEZ PITARQUE

TORROELLA DE MONTGRÍ

No tot és el que sembla

Els contractes i els seus fraccionaments són un fet habitual en la immensa majoria d’entitats no de lucre, no per estafar Hisenda sinó per la seva supervivència. Quantes entitats públiques per poder comprar un aparell amb un cost que sobrepassa el pressupost anual, es veuen obligades a presentar tres, quatre factures d’unes inexistents reparacions i que sumen el cost de compra de l’aparell esmentat.

Els tribunals posen l’ull a determinats polítics que els molesten buscant qualsevol tripijoc per poder-los imputar. La senyora Borràs ha pecat d’innocent, amb el lliri a la mà, mentre que altres polítics de la caverna per molts tripijocs il·legals que hagin fet mai seran imputats.

PERE MANUEL GIRALT PRAT

SANT JUST DESVERN

stats