Els Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa esdevenen els padrins dels Castellers de Sydney

Tant per als egarencs com per als barcelonins aquesta serà la primera colla internacional que apadrinen

Tot i haver nascut l'any 2016, els Castellers de Sydney encara no tenien cap colla padrina. Aquesta setmana, però, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona han esdevingut els padrins dels Kangaroos. Tant per als egarencs com per als barcelonins aquesta serà la primera colla internacional que apadrinen. Amb aquesta, a més, ja són 18 les colles apadrinades pels de la camisa vermella, la colla que en té més.

L'acord s'ha oficialitzat aquest dimarts amb la voluntat de potenciar el fet casteller en un territori tan llunyà amb suport tècnic i logístic. Alguns castellers d'aquestes colles padrines ja formen part dels Kangaroos. De fet, l'actual cap de colla dels Castellers de Sydney, Juanjo Laínez, és membre dels Castellers de Barcelona.

En els seus dos anys de vida, la colla australiana ha assolit diversos castells de sis i la seva millor actuació inclou el 4d6, el 4d6a, el 3d6 i el Pd4. Els Castellers de Sydney van ser els primers a descarregar un castell de sis pisos a Oceania i són, juntament amb els Koales de Melbourne, la colla més allunyada de terres catalanes.

Més continguts de