Els Castellers de Sants organitzen la tercera Jornada de Bones Pràctiques castelleres

La sessió acollirà al voltant de 100 castellers de més de 40 colles i estarà emmarcada en els actes del Dia de l'Associacionisme Cultural

La Sala d'Actes de les Cotxeres del barceloní barri de Sants serà l'escenari de la tercera Jornada de Bones Pràctiques de Gestió en el Món Casteller que enguany organitzen conjuntament la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i els Castellers de Sants. L'objectiu central d'aquesta trobada serà el creixement social de les colles.

Després de les edicions de Badalona i Tarragona, centrades essencialment en l'obtenció de recursos i en l'organització de les juntes i les seves tasques, Sants agafa el relleu per abordar en aquesta tercera edició el creixement social de les colles castelleres, un element gairebé indispensable per fer possible el creixement tècnic del món casteller. L'organització espera que l'assistència sigui similar a la dels últims anys i que aplegui un centenar de persones de més de 40 formacions.

La xerrada inaugural anirà a càrrec de la periodista Raquel Sans, que explicarà com aprofitar el moment dolç que viu el fet casteller. Molt sovint les colles castelleres se centren únicament a augmentar el seu nombre de participants, però s'obliden de controlar la sortida d'aquells que ja en formen part, i és per això que els Castellers de Sants presentaran un petit estudi sobre els motius d'aquella gent que deixa l'activitat. Una taula rodona amb representants de diverses colles que han crescut en els darrers anys servirà per intercanviar experiències en primera persona.

Com ja va succeir en la segona edició de la Jornada de Bones Pràctiques castelleres, i seguint el model de la Jornada de Prevenció de Lesions, els assistents podran participar en una ronda de tallers pràctics que giraran al voltant de l'impost de societats, la comunicació a les xarxes i la presentació del protocol de les actuacions castelleres elaborat per l'Ajuntament de Tarragona i les colles de la ciutat.

La tercera Jornada de Bones Pràctiques de Gestió en el Món Casteller s'inclourà als actes de la celebració del Dia de l'Associacionisme, que te lloc el 4 de juny.