Els Castellers de Vilafranca assagen en públic el quatre de deu

Els verds col·loquen el pis de sisens al castell més esperat de l'any en acabar la diada de Cal Figarot

Habitualment, la diada de Cal Figarot serveix als Castellers de Vilafranca per lligar la primera gran prova de deu pisos de l'any. Després de descarregar enguany el tres de deu amb folre i manilles més matiner de la història a l'actuació castellera de la festa major de Vilanova i la Geltrú, el verds alcen el llistó al davant del seu local provant el quatre de deu amb folre i manilles.

Els tres castells que van descarregar els Castellers de Vilafranca dissabte van ser executats amb folres alleugerits, però el moment més esperat va arribar en acabar l'actuació. Amb la complicitat de la resta de les colles, i de part del públic que s'hi va aplegar per seguir la jornada, van lligar un monumental peu de quatre emmanillat.

La construcció es va alçar al segon intent, després d'un peu desmuntat, i va mostrar molt bones maneres. El folre va mantenir la verticalitat en tot moment i les manilles van poder treballar amb comoditat. La prova va arribar fins al sisè pis i va ser un bon tastet del que pot suposar el castell més anhelat de la temporada.

Els Castellers de la Vila de Gràcia també van aprofitar l'ocasió per lligar una prova de quatre de nou amb folre. Els graciencs també van col·locar-hi el pis de sisens sense gaires complicacions després de fer llenya del tres de nou folrat durant l'actuació.