La Colla Jove Xiquets de Tarragona guanya ‘L'Altre Concurs de Castells’

La gran final enfronta les colles que van pujar al podi en les últimes edicions a la Tarraco Arena

'L'Altre Concurs de Castells', programa produït per TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona, va arribar divendres a la gran final. Joan Rovira i Pere Domènech, representants de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, van emportar-se el primer premi en superar els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. La formació Tarragonina aconsegueix d'aquesta forma 1.000 euros per organitzar un viatge per a la canalla. La coincidència va fer que les tres colles que han pujat al podi del Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça en les dues últimes edicions es trobessin en aquest últim programa. Els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove hi van accedir després de vèncer les seves respectives semifinals mentre que els vallencs es van classificar com a millors segons.

Les colles finalistes han sigut les supervivents d'entre les 15 formacions participants que s'han anat classificant enfrontant-se en grups de tres. ‘L'Altre Concurs de Castells’ és un programa en el qual dos representants de cada colla s'enfronten a una bateria de preguntes de cinc temes diferents. En la seva primera edició el primer premi va ser per als Xicots de Vilafranca, representats per Mireia Mata i Aina Mallol, que van superar a la final la Jove de Tarragona i els Xiquets de Vila-seca.

Joan Rovira i Pere Domènech, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, a més de guanyar la gran final van aconseguir en l'últim programa batre el rècord de puntuació. La segona edició del concurs de TAC12 es va començar a emetre el 3 d'abril, quan es van iniciar els programes previs. Al llarg d'aquestes setmanes s'han realitzat fins a 91 preguntes relacionades amb el món casteller. ‘L'Altre Concurs de Castells’ es pot recuperar en diferit gràcies a l'espai web de TAC12.

Més continguts de