Valls viu un Sant Isidre casteller de rècord

Una nova plaça de nou, cinc estrenes de castells, tres construccions de nou pisos i la tripleta màgica més matinera deixen bocabadat mig món casteller

La Colla Vella dels Xiquets de Valls completa a la diada de sant Isidre els castells de nou pisos més matiners de la seva història a excepció de les Decennals. Els rosats no s'han conformat a estrenar el tres i han portat a plaça les dues construccions bàsiques de nou. La seva diada, a més, suposa la tripleta màgica més matinera de l'any. Els Minyons de Terrassa no s'han quedat de braços plegats perquè han estat els primers en descarregar un castell de nou pisos a la plaça de l'Oli, i han estrenat així la cinquena plaça d'aquest nivell a Valls. Els Xiquets de Tarragona s'han apuntat la primera tripleta de castells de vuit de l'any i els Xiquets de Reus, el primer dos de set.

La plaça de l'Oli ha esdevingut aquest dissabte el cinquè indret de la ciutat de Valls que veu castells de nou pisos. La primera efemèride de la diada ha arribat de la mà d'una colla forana, els Minyons de Terrassa, casualment l'única que ha descarregat castells de nou fora de les dues agrupacions locals, a Valls. El malves han estat segons en l'ordre d'actuació, just darrere dels Xiquets de Reus, i han començat apostant primer pel seu millor castell. El tres de nou amb folre ha estat dominat en tot moment i ja diu molt de l'inici de temporada dels de Terrassa. En el segon torn han descarregat un cinc de vuit lleuger de pes que ha tremolat i perdut les mides en el descens. Han arrodonit la seva diada estrenant el quatre de vuit amb agulla, que ha patit fins al moment que ha deixat lliure l'imponent espadat.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet un salt de gegant aquest cap de setmana. Ha iniciat la seva actuació completant el castell de nou pisos més matiner de la seva història a excepció de les Decennals. El tres de nou amb folre dels rosats s'ha mostrat absolutament solvent fins al moment de l'aleta i només ha tremolat lleugerament durant el descens. No n'han tingut prou amb una estrena i han decidit doblar l'aposta. El quatre de nou amb folre més matiner de la Vella ha estat tota una postal, i quina millor manera d'arrodonir el dia que afegint-hi un cinc de vuit per segellar la tripleta màgica més matinera. Els vallencs han consolidat les seves credencials tot just en el moment que la temporada comença a pujar de nivell.

Després d'un aniversari dels Castellers de Sants passat per aigua, els Xiquets de Tarragona han pogut completar la feina arrodonint a Valls la primera tripleta de castells de vuit de l'any. Han optat per fer a primera ronda el seu castell més complicat, el dos de vuit. Tot i entregirar-se en algun moment, els matalassers han sabut redreçar el dos sense que els suposés cap gran compromís. Han descarregat el tres de vuit a bon ritme i han sumat un nou quatre de vuit que, tot i treballar amb una rengla tancada de mides als pisos superiors, s'ha resolt sense que arribés a perillar.

Els Xiquets de Reus també han volgut marxar de Valls amb una nova estructura a la butxaca. El primer dos de set de la seva temporada ha arribat en el primer torn. El castell s'ha bastit amb certs nervis i ha acabat patint en el moment de l'aleta. La veterania dels de la camisa de color avellana ha servit per completar el castell amb serenor. Han descarregat el segon tres de vuit de la seva temporada i han arrodonit l'actuació amb un plàcid cinc de set.

L'actuació ha finalitzat amb dos grans espadats de sis pisos, el dels Minyons de Terrassa i el primer del curs dels Xiquets de Tarragona. Els matalassers han madurat molt els últims anys i ho han demostrat dominant un pilar que s'ha bastit excessivament nerviós i que ha patit una brusca part final.

La diada de sant Isidre ha estat un gran exemple de cap a on camina el món casteller. Quatre colles, un bon grapat d'estrenes, castells de nou pisos i construccions de gran dificultat tècnica que s'han resolt en dues hores de rellotge. Les colles cada cop són més conscients de la importància de fer les exhibicions dinàmiques i d'acabar amb els excessius temps morts.

Xiquets de Reus: 2d7, 3d8, 5d7, 2 P5
Minyons de Terrassa: 3d9f, 5d8, 4d8a, P6
Xiquets de Tarragona: 2d8f, 3d8, 4d8, P6
Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3d9f, 4d9f, 5d8, 3 P5

Més continguts de