Els Xiquets de Reus amplien la gamma alta de vuit

La formació de la capital del Baix Camp corona per primer cop el quatre de vuit amb agulla, construcció que no havia provat mai encara a plaça

Els Xiquets de Reus carreguen el quatre de vuit amb agulla en el seu primer intent a plaça durant la diada castellera de Santa Anna celebrada dissabte a Reus. La cita la van aprofitar també els Brivalls de Cornudella, que van completar els seus primers castells de set pisos de l'any i uns Margeners de Guissona que tanquen el primer tram de temporada descarregant castells de sis.

D'ençà que els Xiquets de Reus completessin el primer pilar de sis descarregat del seu historial el passat 24 de juliol de 2016, sempre hi ha hagut una construcció que voltava entre les futuribles de la colla de la camisa avellana, el quatre de vuit amb agulla. Des de llavors, els de la capital del Baix Camp havien completat l'espadat de sis pisos en tretze ocasions, amb un cent per cent d'efectivitat, i havien tastat les mels del de set amb folre, descarregat en tres ocasions i carregat una quarta. Dissabte arribava el moment de fer un nou pas endavant i els Xiquets no el van desaprofitar. Van iniciar l'actuació amb el quatre de vuit amb agulla i el van coronar en el primer intent que portaven a plaça. Després d'alliberar el pilar, aquest va acabar cedint però els reusencs van celebrar-lo tot quedant-se amb les molt bones sensacions que els va transmetre de cara al futur. Van completar la seva actuació amb els dos castells bàsics de vuit, el tres i el quatre, i descarregant, aquest cop sí, el pilar de sis que els serviria per treure's l'espineta. Un cop finalitzada la diada, i gràcies a la bona relació amb les colles convidades, van fer una prova de tres de nou amb folre on hi van col·locar el pis de sisens.

Un cop més, els Brivalls de Cornudella van aprofitar la invitació dels seus padrins per provar els seus millors castells. Tot i el baix ritme d'actuacions del present curs, els del Priorat ja havien completat enguany construccions de la gamma alta de sis, com ara el dos o el tres amb agulla, i havien desmuntat el primer tres de set de l'any a inicis del mes de juliol. Dissabte no van fer un pas endavant sinó tres en estrenar els dos castells bàsics de set i el cinc de sis d'una sola tacada. De les tres construccions dues d'elles ni tan sols els havien dut a plaça en aquest inici de temporada.

Els Margeners de Guissona van tancar el primer tram de temporada de l'any del seu desè aniversari aparcant uns castells de set pisos que enguany els està costant més del compte dur a plaça. Els de la Segarra enguany sumen només tres construccions d'aquest nivell, si bé dominen sense problemes la gamma alta de sis. Dissabte van haver de tornar a aparcar el seu màxim nivell optant pels dos castells bàsics de sis i pel tres de sis amb agulla.

Xiquets de Reus: 4d8a c, 3d8, 4d8, P6, 3 P4
Brivalls de Cornudella: 3d7, 4d7, 5d6, 3 P4
Margeners de Guissona: 3d6, 3d6a, 4d6, P4xs