Ara Castells 28/08/2019

L'Ajuntament de Vilafranca i SOM pacten la retransmissió de la diada de Sant Fèlix

La producció anirà a càrrec de Penedès Televisió, que emetrà les diades del tram final de temporada

Efren Garcia
1 min
Els Castellers de Vilafranca celebren el setè 2d8 sense folre descarregat en la història moderna dels castells

BarcelonaL'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i SOM han arribat a un acord per a la producció de la retransmissió de la diada castellera de Sant Fèlix. El pacte inclourà també l'emissió de les diades castelleres del tram final de temporada i emplaça l'operadora a buscar ponts de diàleg amb La Xarxa de televisions locals.

Davant del previsible conflicte legal que hauria implicat la retransmissió de la jornada sense una cessió clara dels drets d'imatge de les agrupacions que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va cedir a la cooperativa SOM, l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, s'ha reunit aquest matí amb el director general de SOM, Oriol Soler, per arribar a un acord que tanqués definitivament el conflicte i afavorís la màxima difusió del fet casteller.

Finalment, la diada de Sant Fèlix serà produïda per Penedès Televisió-La Xarxa i Castells TV podrà utilitzar-la íntegrament o personalitzar-la amb els seus presentadors habituals. Així mateix, la televisió local emetrà les principals diades que queden d'aquesta temporada fent servir el senyal de Castells TV.

Aquest pacte pretén bastir també nous ponts de diàleg entre SOM i La Xarxa. En aquest sentit, Penedès Televisió s'emplaça a aconseguir una reunió a tres bandes per "buscar una solució i un acord que doni llum a tots els dubtes, discrepàncies o interpretacions" per afavorir la màxima difusió de les diades castelleres arreu del país i del món, "garantint la bona imatge i el prestigi que l'activitat es mereix".

stats