Ara Castells 26/10/2015

Arriba l'època dels grans reptes

La fi de la temporada castellera és a tocar i les colles aprofiten les tres darreres setmanes d'actuacions per prémer l'accelerador i provar els seus màxims

Marta Díaz
3 min

BarcelonaEls Castellers de Terrassa van recuperar dissabte a la diada dels Xiquets de Reus el tres de vuit, castell que no intentaven des de l'any 2013 –la darrera vegada a la 34a diada de la colla (va quedar en carregat)– i que no descarregaven des de la diada de festa major de Terrassa del mateix any. En aquella ocasió, a més, els egarencs recuperaven l'estructura de vuit pisos que, tot i haver-la intentat l'any 2001, no carregaven des del 2000 –l'últim tres de vuit descarregat, d'abans del 2013, datava del 1999.

Els de la camisa blau turquesa, però, encara tenen pendent intentar enguany a plaça el quatre de vuit, castell que no intenten des del 2014, a la 35a diada de la colla, i que en aquella darrera ocasió va quedar en descarregat. Als de Terrassa encara els queden ocasions per poder assaltar el carro gros en les tres setmanes que resten de temporada, i la principal candidata a veure'l és la 36a diada de la colla.

Els Xiquets de Reus, per la seva banda, també volen treure suc de les darreres actuacions que els queden i volen plantejar-se el repte de portar el tres de nou amb folre a Vilafranca, amb motiu de la diada del Roser dels Xicots de Vilafranca, per treure's el mal gust de boca de cara a final de temporada. La colla avellana va aconseguir carregar per segona vegada a la seva història el quatre de nou amb folre aquest dissabte passat a la seva diada, fent ús de la seva ràbia i orgull després d'haver desmuntat dos intents del tres de nou amb folre, castell que seguiran perseguint, doncs, fins a l'últim moment.

Segon quatre de nou amb folre carregat pels Xiquets de Reus el passat dissabte a la diada de la colla. XIQUETS DE REUS

Una colla que ha aprofitat la seva darrera actuació per acabar la temporada amb un màxim ha estat la Colla Jove Xiquets de Tarragona. La colla del Cós del Bou, malgrat haver viscut un segon tram de temporada dur, va apostar dissabte a la diada de l'Esperidió per tornar-se a trobar amb la catedral i va aconseguir descarregar el cinc de vuit, que a la diada del Mercadal a Reus havia quedat en intent. La Jove de Tarragona aconseguia així retrobar-se amb l'estructura del cinc, amb la qual la colla s'havia desencisat per Santa Tecla.

Els de la camisa lila, doncs, van tancar l'any completant la tripleta màgica, és a dir, descarregant el tres de nou amb folre, el quatre de nou amb folre i el cinc de vuit; però a més es van voler acomiadar de la temporada fent palès que són una colla de gamma extra i van aconseguir carregar el pilar de vuit amb folre i manilles.

La Colla Jove va acomiadar-se dissabte de la temporada carregant el pilar de vuit amb folre i manilles a la diada de l'Esperidió. COLLA JOVE XIQUETS DE TARRAGONA

Als Castellers de l'Alt Maresme encara els queda un mes sencer d'actuacions per acabar la seva temporada, que clouran el 29 de novembre amb la diada de la colla, però els Maduixots ja han aconseguit assolir el gran repte d'enguany, descarregar la primera clàssica de set. Així doncs, la colla maresmenca va descarregar dissabte, a les vigílies de la diada de Sant Narcís, el quatre de set, el tres de set i el dos de sis, però no descarta poder donar alguna sorpresa més d'aquí a finals de novembre.

Els Capgrossos de Mataró també han premut l'accelerador i aquest diumenge van descarregar per primera vegada enguany el tres de nou amb folre, acompanyant-lo del quatre de nou amb folre i la torre de vuit folrada. Els mataronins intenten així salvar una temporada que ha tingut un inici complicat per a la colla, a tan sols una setmana de la important diada de Tots Sants a Vilafranca, en què voldran portar els seus millors castells, i a tres setmanes de la seva última actuació, a Mataró.

Els Marrecs de Salt també han volgut concloure la seva temporada igualant la millor actuació de la seva història aquest diumenge a la diada de Sant Narcís, de la qual són amfitrions.

stats