Ara Castells 14/08/2019

La Bisbal obre la llauna a una segona quinzena d'agost frenètica

Prèvia de la diada de la Mare de Déu d'Agost de la Bisbal del Penedès

Guillem Andrés
2 min
2d9fm dels Castellers de Vilafranca a la Bisbal

BarcelonaPer la Mare de Déu d'Agost arriba una de les actuacions més exigents de l'any, tant pel que fa al clima i l'espai com al tram de temporada. El carrer Doctor Robert repetirà el cartell més tradicional amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i la Colla Joves Xiquets de Valls.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ve de marcar-se un gran Firagost amb un trio de gammes extres. Tots tres (5d9f, 4d9fa i 2d9fm) podrien entrar en el programa dels vallencs, tot i que difícilment els podran agrupar tots. Alhora, els del Portal Nou també tenen a punt el 9d8 i el 2d8sf, tot i que no se'ls espera aquest dijous.

Els Castellers de Vilafranca també arriben d'haver-se pres un descans després de la diada de les Neus. D'aquesta manera, als verds encara els falta rodatge a l'assaig i tindran el 2d9fm com a màxim objectiu. Per tant, altres castells que s'han treballat a Cal Figarot, com el 4d9fa o el pd8fm, estan pràcticament descartats. Completaran l'actuació amb els dos bàsics de nou i el pd7f.

La Colla Joves Xiquets de Valls no s'ha aturat aquest cap de setmana i ha sumat un nou 3d9f, tot i que va ensopegar amb el 5d8. Als vermells, alhora, els va quedar l'assignatura pendent del pd8fm pel Firagost. Tot i que se l'havien marcat com a objectiu per a la Bisbal, un canvi d'enxaneta podria ajornar un nou intent de l'espadat de vuit. En ronda de castells hi portaran els bàsics de nou, mentre que el tercer serà un de la gamma alta de vuit. Els del carrer d'en Gassó també han fet un pas important a l'assaig descarregant el 2d8sf amb la xarxa, tot i que aquest castell encara tardarà alguna setmana a veure's a plaça.

Com és habitual en els últims anys, els Bous de la Bisbal faran un castell en l'inici de l'actuació. Els locals volen estrenar el 4d7, al qual podrien afegir el pilar de 5 per sota.

stats