Ara Castells 11/05/2015

Els Castellers de Sant Feliu completen el tres de set més matiner del seu historial

La colla del Baix Llobregat no descarregava el tres al mes de maig des del 2003 i mai l'havia portat a plaça tant d'hora

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Sant Feliu s'apunten el tres més matiner

Sant Feliu de LlobregatEn el món dels castells no només compten els grans èxits i les grans estructures. Aquest cap de setmana una de les formacions més satisfeta per la seva feina segur que haurà estat la dels Castellers de Sant Feliu, que ha corroborat el seu bon estat de forma en descarregar el tres de set més matiner de la seva història a la diada de les festes de primavera.

Contagiats pel nou boom del fet casteller, la colla magenta va reprendre la seva activitat l'any 2011 després de gairebé dos anys aturats per falta d'efectius. Contagiats pels ànims dels més novells, el 2012 van recuperar el cinc de sis després de set anys sense assolir-lo. Contagiats per la crescuda qualitativa del món casteller, el 2013 van descarregar el primer quatre de set dels últims deu anys i el 2014 tornen a apuntar-se el tres de set nou anys després del darrer.

Aquest cap de setmana el contagi els ha fet fer un nou pas endavant en descarregar el tres de set més matiner de tota la seva història. Diumenge, els Castellers de Sant Feliu van completar el tres de set a la diada local de les festes de primavera superant així un nou rècord ja que no aconseguien aquest castell al mes de maig des del 2003 i mai havia arribat tant d'hora com el d'enguany.

Una colla supervivent del boom dels 90

Els Castellers de Sant Feliu van fundar-se l'any 1996, en ple boom casteller dels 90. Aquella temporada es van estrenar un total de dotze formacions, tot un rècord fins al nou boom d'inicis del segle XXI. Els magenta van arribar a descarregar el quatre de set amb agulla l'any 2002 i van sovintejar els castells bàsics de set fins al 2005. Una davallada en l'interès del fet casteller al Baix Llobregat i la consegüent manca d'efectius va anar minvant la seva activitat fins arribar a estar gairebé dos anys aturats. L'any 2011, en l'inici del segon boom casteller, van reprendre el seu curs i ara tornen a aprofitar aquesta força per recuperar el nivell dels set pisos.

stats