Ara Castells 23/10/2016

Els Castellers de Terrassa descarreguen el 2 de 8 vint anys després

La colla egarenca va descarregar ahir a Reus el 2 de 8 folrat i els locals van signar la millor diada de la temporada en descarregar el pilar de 7

Carol Martín
1 min
Els Castellers de Terrassa descarreguen el dos de vuit vint anys després

BarcelonaLa diada dels Xiquets de Reus ha servit per repartir èxits entre les colles participants; els Castellers d'Altafulla i els Xicots de Vilafranca, per la seva banda, van poder fer-hi un bon paper rodant les estructures de set i de vuit respectivament, ja que els vermells tenen la ulls posats en la diada del Roser, el dia 29, on podrien provar per primer cop el 4 de 9 amb folre.

Els locals, els Xiquets de Reus, no van afluixar, i van mantenir l'excel·lent estat de forma que vénen mostrant al llarg de tota la temporada, descarregant la seva millor actuació amb el 3 de 9 amb folre, el 5 de 8 i el 2 de 8 folrat. La cirereta la van posar a la ronda de pilar, quan van completar el pilar de 7 amb folre, el segon de la temporada, ja que tot just l'estrenaven la setmana passada a l'Alcover. Amb aquesta diada, els avellana tanquen la millor temporada de la seva història.

Els Castellers de Terrassa, però, tenen en la plaça del Mercadal un territori talismà; enguany, el repte era majúscul: portar el 2 de 8 amb folre a més d'un centenar de quilòmetres de casa. L'ambició dels blau turquesa va tenir èxit i, a segona ronda, van poder descarregar el 2 de 8 folrat, tot just 20 anys després que el descarreguessin per última vegada, el 1996. Fins llavors, els egarencs havien pogut dibuixar l'aleta al 2, però sempre havien quedat amb el gust agredolç de no poder-lo completar. Ahir, doncs, ho van aconseguir, i van arrodonir la fita amb el 4 de 8 i el 5 de 7.

stats