Ara Castells 22/05/2016

La Colla Jove va a la reconquesta del dos de vuit amb folre

Els tarragonins han compartit plaça amb els Castellers de Berga i els de la Vila de Gràcia a la diada dels quatre fuets

Efren Garcia
2 min
La Colla Jove va a la reconquesta del dos de vuit amb folre

BarcelonaDesprés de tres anys amb molts problemes per incloure el dos de vuit amb folre en el seu ventall de castells, la Colla Jove Xiquets de Tarragona sembla disposada a canviar aquesta dinàmica. Dissabte va apuntar-se un dels dos folrats més matiners del seu historial i ho va fer, ni més ni menys que a 160 quilòmetres de casa, a Berga. La Jove va compartir plaça amb la colla amfitriona, que va estrenar tant el cinc com el set de set, i amb els Castellers de la Vila de Gràcia, que van tenir en el dos folrat el seu millor castell.

Si bé el dos de vuit havia estat un dels castells insígnia de la Jove, les obligacions tècniques i els canvis d'alineacions, l'havien exiliat incomprensiblement. Semblava que com més creixia la colla més complicat era veure el dos tarragoní. La Jove va passar de descarregar-ne 8 al 2012 a sumar-ne 4 complerts en els últims tres anys. El 2013 i 2014 només en van descarregar un i carregar un altre, l'any passat la xifra de decarregats es va doblar, igualant la de coronats.

Mentre que una bona part de les colles castelleres condicionen l'estrena dels castells de nou pisos a la quantitat de dosos folrats que puguin dur a plaça en l'inici de temporada, sembla que a la Jove aquest rodatge de folres no els ha condicionat les darreres temporades. Ara bé, si els tarragonins mantenen el ritme i volen seguir sovintejant les construccions de gamma extra, tenen un deute pendent. El 2014 van coronar per primer cop el dos de nou amb folre i manilles a la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla, nou dies després a la diada local la construcció va quedar en intent i ja no l'han tornat a provar. Aquell mateix 2014 van coronar el primer i únic tres de deu amb folre i manilles del seu historial, el 2015 el tornarien a intentar sense èxit.

Una diada rodona per a la colla local

A banda de la novetat tarragonina, la diada dels quatre fuets de Berga va ser molt exitosa per a la colla local, que va estrenar d'una sola tacada els seus dos millors castells, el cinc i el set de set. Els de la camisa blava van igualar la millor actuació de la seva història per tercer any consecutiu i això els deixa molts mesos per davant de cara a intentar millorar els seus registres.

Després de desmuntar el primer tres de nou amb folre de l'any la setmana passada, els Castellers de la Vila de Gràcia van completar una diada plàcida a la capital del Berguedà. Van segellar la primera tripleta de castells de vuit de l'any tot repetint el dos de vuit folrat que van estrenar a la diada del seu aniversari.

Castellers de Berga: P4 cam, 4d7a, 5d7, 7d7, P5

Colla Jove Xiquets de Tarragona: P4 cam, 2d8f, 4d8a, 3d8, P6

Castellers de la Vila de Gràcia: P4 cam, 3d8, 2d8f, 4d8, P6

stats