Ara Castells 15/11/2015

Les colles castelleres segueixen traspassant límits

A punt de tancar la millor temporada de castells de la història, sis colles més han superat els seus registres

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Figueres completen el primer set de set del seu historial. AJUNTAMENT DE FIGUERES

BarcelonaUna setmana més continua la pluja d'èxits castellers i les colles segueixen col·leccionant estrenes i traspassant els seus límits en la que acabarà sent una de les millors temporades de la història del fet casteller. A pocs dies de tancar la temporada, sis formacions han superat el seu sostre casteller i sis han segellat la millor actuació de la seva història.

– Els Castellers de Barcelona han repetit a la diada castellera de la festa major del Clot la seva millor estructura descarregada, el nou de vuit, i han segellat la millor actuació del seu historial en completar també els dos castells bàsics de nou i el pilar de sis.

– També a Barcelona, els Castellers de Sabadell han descarregat per primer cop el quatre de nou amb folre. Els Saballuts l'han unit al tres de nou i al set de vuit en la que suposa la seva millor actuació fins ara.

– L'estrena a Sant Cugat ha estat doble, els Castellers de Sant Cugat han aprofitat l'última diada de l'any per descarregar el cinc de vuit i el pilar de sis, dues construccions que encara no havien completat mai. Amb el tres i el quatre de vuit sumen la seva millor exhibició.

– Els Castellers del Poble Sec han esperat fins a l'últim dia de la seva temporada per treure a plaça l'esperat tres de vuit. El castell ha madurat correctament i l'han pogut descarregar al primer intent. La clàssica de vuit passa a ser la seva millor actuació a partir d'ara.

– Si bé no es tracta del seu millor castell, els Castellers d'Esplugues han completat aquest cap de setmana el primer dos de set carregat de l'any. D'aquesta manera, tanquen el curs havent fet l'aleta a les seves millors estructures.

– Els Castellers de Figueres han completat avui el primer set de set de la seva història. Els de l'Alt Empordà han rubricat la millor diada de l'any, només superada per les assolides a inicis del 2000, quan van arribar a coronar el pilar de sis i el dos de set.

– Gràcies al primer cinc de set del seu historial, els Castellers de Caldes acabaran l'any superant de nou la seva millor exhibició. El 2015 es consolida com el seu millor any, ja que, amb la d'avui, set de les diades realitzades han entrat a formar part del seu 'top ten' particular.

– La diada Mariona Galindo va veure fa un any el primer castell de set pisos dels Castellers de l'Alt Maresme. Avui els Maduixots han fet un pas endavant en completar el seu primer castell de la gamma alta, el quatre amb el pilar. La seva primera actuació amb tres castells de set passa a ser ara el seu sostre casteller.

stats