Ara Castells 07/05/2018

Les colles destacades del cap de setmana

Repàs dels resultats més destacats del 5 i 6 de maig

Ara
2 min
La Colla Jove Xiquets de Tarragona tria el 5d8 per estrenar la gamma alta de vuit al Vendrell

BarcelonaAmb l'arribada del mes de maig les colles han apujat el llistó i ja s'han vist objectius ambiciosos. A aquest fet, a més, s'hi afegeix que la setmana anterior hi va haver poques actuacions i que per tant s'han acumulat diversos castells destacats aquest mateix cap de setmana.

Colla Vella dels Xiquets de Valls

La colla que ha monopolitzat el quatre de nou amb folre i pilar des del 2015 i l'única que l'ha descarregat en les últimes tres temporades, ha estat la que s'ha apuntat el primer 4d8p del curs. Tot i que s'havia especulat amb l'estrena del cinc de vuit tant aquest dissabte com fa dues setmanes a Sitges, finalment es van decantar cap al quatre amb el pilar. A més, han sumat el tercer pilar de sis de l'any i confirmen el bon estat de l'espadat, en el qual hi ha hagut canvi del segon respecte als anys anteriors.

Colla Jove Xiquets de Tarragona

Qui finalment ha completat el primer cinc de vuit de l'any ha estat la Jove de Tarragona, aquest dissabte al Vendrell. Tot i que era tot just la tercera actuació del curs per als de la camisa lila, els tarragonins han plasmat el domini en l'estructura del cinc que han demostrat les darreres temporades.

Colla Castellera de Figueres

Tot just a l'inici de la temporada, els de l'Alt Empordà ja han descarregat un castell inèdit en el seu historial. És el cinc de set amb agulla que han descarregat aquest diumenge a la seva localitat, en un intent que tot just era el primer en aquest castell. Els figuerencs, a més, han aconseguit el 5d7a després d'un abril pràcticament en blanc en què només van fer una actuació amb castells de sis.

Altres resultats destacats

D'aquest primer cap de setmana d'abril també cal destacar altres colles, com ara els Sagals d'Osona, que han descarregat el seu primer castell de vuit de la temporada, en forma de tres de vuit, un castell que l'any passat només van fer tres cops. En la mateixa actuació celebrada a Vic, a més, els Xics de Granollers també van executar el primer quatre de vuit. Alhora, en l'actuació al Vendrell també van tenir un gran paper els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que en un sol dia van estrenar el tres de vuit i el pilar de sis.

De la mateixa manera, els Castellers d'Esparreguera segueixen fent passos endavant en un molt bon inici de temporada. Aquest cap de setmana han tornat a completar el set de set per segon cop aquest l'any, castell que no descarregaven des del 2016.

stats