Ara Castells 18/07/2019

Les 5 colles que més creixen

Algunes colles estan marcant la nota positiva d'un inici de temporada de retrocés

Guillem Andrés
3 min
4d7 dels Castellers de Mediona

BarcelonaLes etapes cícliques del món casteller han comportat que en aquest inici de temporada força colles castelleres hagin hagut de fer un pas enrere i haver de construir de nou una base per tornar a créixer. N'hi ha algunes que, ja sigui perquè es mantenen en un bon estat de forma o perquè ja han passat aquest procés de renovació, estan vivint un moment dolç. Des de colles que lideren el món casteller a d'altres que tot just es troben en els seus primers anys de vida.

Minyons de Terrassa

Els malves estan demostrant que són la colla més en forma en aquest inici de temporada. Fins al moment s'han apuntat les dues millors actuacions del curs i ja compten amb el 2d9fm i Pd8fm per partida doble. Aquests dos, precisament, van ser els seus dos millors castells de la temporada passada, tot i que els van assolir en l'últim tram de temporada. L'exigència del món casteller, però, ha portat que els resultats del 2018 dels terrassencs no hagin sigut suficients per participar en la Diada de Sant Fèlix d'enguany.

Els Minyons, per tant, recullen els fruits d'un any en què van introduir canvis en diverses posicions dels castells i ja van iniciar la temporada amb força sent la primera colla tant a fer un castell de 9 com de gamma extra. Aquest cap de setmana tenen les últimes actuacions del primer tram de temporada: esperen poder repetir el 2d9fm i el pd8fm a les Santes de Mataró.

Xiquets de Reus

Davant un descens generalitzat entre les colles de nou, els Xiquets de Reus han sigut l'excepció en aquest inici de temporada. Des de bon començament ja van marcar una bona pauta amb el 3d8 i el 2d7. El dos ja el van poder folrar a finals de maig, mentre que a la Diada de Sant Pere van descarregar el 3d9f més matiner de la seva història. Els de la camisa avellana, alhora, ho estan resolent amb gran seguretat, perquè només se'ls computa una caiguda d'un pilar de cinc. Als reusencs encara els queden dues actuacions abans d'anar de vacances. La primera al Catllar, que tenen com a plaça talismà, i la segona al seu barri en la Festa Major de Santa Anna.

Castellers de l'Alt Maresme

Els Maduixots és una colla que, des de la seva creació el 2016, han anat constantment fent passos endavant. El 2019, per tant, no ha sigut una excepció i estan marcant el millor inici de temporada de la seva història. D'aquesta manera, ja s'han pogut anotar els dos castells de set amb agulla: cap dels dos els havien pogut completar a aquestes altures d'any. Això es plasma en la solidesa que estan tenint amb els dos castells bàsics de set i en el pilar de cinc. El mes d'agost, alhora, els de la camisa vermella tenen un seguit d'actuacions destacades en el calendari coincidint amb les festes majors de diverses localitats del Maresme.

Castellers del Riberal

La colla de la Catalunya del Nord està recuperant, en aquest inici de temporada, una part del terreny que van perdre en l'anterior. Els del Riberal van completar un gran 2017 i no van poder aguantar el ritme l'any passat, especialment en els primers mesos del curs. De totes maneres, en el 2019 s'han mostrat solvents en el 2d6 i ja sumen dos 3d7 i 4d7.

Castellers de Mediona

La colla acabada de crear de l'Alt Penedès va sorprendre a finals d'abril descarregant el primer castell de 7 de la seva història. En poques setmanes ja s'anotaven el seu màxim èxit. Des de llavors els de la camisa texana s'han mogut entre els castells bàsics i de la gamma alta de sis. Han millorat els registres en tots i també han estrenat el 7d6 i el pilar de 5.

stats