Ara Castells 17/10/2019

La Diada de l'Esperidió queda suspesa a causa de les mobilitzacions del cap de setmana

L'actuació s'havia de celebrar el dissabte a la tarda al Pla de la Seu

Guillem Andrés
2 min
3d9f de la Jove de Tarragona, Esperidió 2016

Barcelona[Segueix l'última hora de la vaga general del 18 d'octubre]

Després d'uns dies de posicionaments públics arran de la sentència del Tribunal Suprem i de canvis i suspensions d'horaris i dies d'assaig, aquesta tarda s'ha anunciat l'anul·lació de la Diada de l'Esperidió. Les quatre colles participants: Jove de Tarragona, Castellers de la Vila de Gràcia, Bordegassos de Vilanova i Nens del Vendrell han emès un comunicat públic anunciant aquesta decisió.

L'actuació és el fi de festa de la Jove de Tarragona i aquesta s'havia de celebrar el dissabte a la tarda al Pla de la Seu. En el comunicat, però, esmenten que amb aquesta decisió "pretenem donar suport a les convocatòries i manifestacions organitzades i sorgides pel cap de setmana i plena llibertat als nostres castellers i castelleres per assistir-hi". De la mateixa manera condemnen les intervencions i detencions policials així com se solidaritzen amb els represaliats. Per acabar també reafirmen el compromís amb la democràcia, l'autodeterminació i les llibertats i emplacen als seus castellers a participar en les mobilitzacions.

Comunicat conjunt de les quatre colles

Amb aquesta anul·lació, per tant, la Jove de Tarragona ja dona per tancada la seva temporada mentre que a les altres colles encara els quedaran algunes cites. Als Castellers de la Vila de Gràcia i als Nens del Vendrell, alhora, només els queda una actuació per tancar l'any. La dels barcelonins és la seva Diada del 27 d'octubre i els vendrellencs tenen pendent la Diada de Sant Zacaries en el mateix dia. Els Bordegassos, en canvi, encara els resten tres actuacions; sent la seva Diada del 10 de novembre la més destacada.

stats