Ara Castells 08/09/2016

El documental casteller “De les Cols a la TAP” es presenta a Tarragona aquest dissabte

El reportatge de la productora Faixa Apart plasma l’evolució de les colles tarragonines els últims anys, des del 2009 fins a les dates més recents

Carol Martín
1 min
El documental casteller “De les Cols a la TAP” es presenta a Tarragona aquest dissabte

BarcelonaEl món casteller viu un dels moments més dolços que se li recorden, i això es pot veure any rere any amb els titulars als mitjans que anuncien la millor diada mai vista de la història, i setmana rere setmana a les places d’arreu de Catalunya. Les quatre colles de la ciutat de Tarragona no en són una excepció, i la productora Faixa Apart ha volgut formar part d’aquest procés amb el seu documental “De les Cols a la TAP”.

Durant dos anys, la productora ha seguit l’evolució de les colles tarragonines, i el resultat és un reportatge que s’engega amb personatges rellevants de cada colla, com Quico Pino, dels Xiquets de Tarragona, Ferran Ventura, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Josep Maria Pasqual, de la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau i Josep Maria Gaya, dels Xiquets del Serrallo, i va des de la diada de sant Magí del 2009 fins passada l’última edició del Concurs de Castells, al 2014. En el transcurs del documental també s’hi poden veure entrevistes als caps de colla de cada formació: Jordi Gaya, Isaac Herrera, Roger Peiró i Carles Ribas, i la participació de periodistes castellers com Raquel Sans o Carles Cortés, entre d’altres personalitats relacionades amb l’activitat castellera a la ciutat.

La presentació del documental es durà a terme a l’Antiga Audiència de Tarragona aquest dissabte dia 10 a les cinc de la tarda en una projecció i a les set en un segon torn amb entrada lliure. L’acte s’inclou en el programa d’actes de les festes de Santa Tecla i de la Biennal de Castells aprofitant la celebració del XXVI Concurs de Castells el primer cap de setmana d’octubre.

stats