Ara Castells 24/10/2016

Les estrenes, grans i petites, del cap de setmana

Arriba el final de temporada i les colles comencen a obtenir els resultats de la feina feta als assajos al llarg de tot l'any

Carol Martín
2 min
Els Castellers de Barcelona descarreguen el pilar de set amb folre a Santpedor

BarcelonaLa diada de Santa Úrsula, que ha estat l’escenari de la millor tripleta de castells que es recorda, ha eclipsat la jornada castellera del cap de setmana. Ara bé, si movem el focus novament i il·luminem les diverses places on hi ha hagut activitat castellera, podem trobar un reguitzell d’estrenes i d'èxits de formacions grans i petites que donen sentit a la temporada castellera.

Acostumats a veure grans gestes en dies puntuals de l’any, de vegades ens oblidem que la gran majoria de colles assagen cada setmana per aconseguir acabar la temporada una passa per davant de com la van començar, i no sempre aquests resultats poden centrar-se en un dia concret de l’any.

Ara, arribem al final de temporada, i aquests assajos ja comencen a donar els seus fruits. Per la part alta de la classificació, els Castellers de Barcelona van estrenar a Santpedor el pilar de 7 folrat, que no havien fet encara enguany i que l’any passat es va quedar en carregat. Ahir, els vermells van descarregar-lo i van acompanyar-lo de castells d’alt nivell com el 5 de 8, el 4 de 8 amb agulla i el 4 de 8. En aquesta mateixa diada, els locals, els Castellers de Santpedor, van estrenar per primera vegada al seu historial el 3 de 7 i consoliden el seu nivell als 7 pisos.

Els Castellers de Terrassa, a Reus, van descarregar després de 20 anys el 2 de 8 folrat, mentre que al Garraf, a Sitges, els Matossers de Molins de Reis i els Castellers de les Roquetes estrenaven l’espadat de 5 pisosCastellers de les Roquetes estrenaven l’espadat de 5 pisos. Els últims van estrenar, també, un castell estrany de veure a plaça, el 5 de 6 amb agulla.

Les estrenes de les colles que estan a la part baixa de la classificació i de creació més recent també guanyen protagonisme aquest diumenge: la Colla Castellera de la Gavarresa va fer una passa endavant quant a nivell tècnic, descarregant el 2 de 6, i va cloure la millor actuació de la seva història amb 3 castells de la gamma alta de 6. Per la seva banda, els Esperxats de l’Estany van descarregar, després de 2 anys d’assajos, el 3 de 6 aixecat per sota, un castell de 6 pisos però amb una dificultat tècnica que l’apropa als de 7.

stats