Ara Castells 10/09/2017

Les festes del Tura porten els castells de vuit pisos a Olot

Els Xerrics es queden a les portes de repetir la seva millor actuació

Efren Garcia
2 min
Els Marrecs descarreguen els dos castells bàsics de vuit pisos a Olot

BarcelonaAl refugi de l'Hospici d'Olot, davant d'un dia de pluja generalitzada a tot el territori català, les festes del Tura van tornar a gaudir aquest dissabte dels millors castells dels Marrecs de Salt, dels Sagals d'Osona i de la seva colla local, els Xerrics. Les formacions convidades van posar el llistó de l'actuació en els vuit pisos d'alçada i els locals van estar a punt de repetir un cop més la seva millor actuació, una diada que comença a ser habitual per als de la camisa bordeus.

La diada castellera programada aquest dissabte, com és habitual a la plaça del Doctor Ferrer, va haver de canviar d'escenari per culpa de l'amenaça de pluja, però els castellers no van abaixar els braços davant les inclemències climatològiques i van completar una gran actuació sota cobert.

Després d'unes merescudes vacances, els Marrecs de Salt recuperen a poc a poc el nivell assolit en el primer tram de temporada. La setmana passada van descarregar el tres de vuit a Granollers i aquesta han recuperat també el quatre. La seva actuació es va completar amb un lleuger set de set que va permetre guanyar rodatge a una estructura que l'any passat ja van alçar fins als vuit pisos en forma de castell de la gamma alta. La formació gironina passa per un gran moment de forma i demostra un cop més que els castells de vuit pisos ja no tenen secrets per a ells. Els seus principals objectius estan als nou pisos i a la gamma alta de vuit però depenen únicament del capital humà que poden mobilitzar a cada actuació.

Els Sagals d'Osona també han recuperat ràpidament el seu estat de forma. Després d'una setmana de posada a punt amb castells de set pisos, a Olot dissabte van tornar al seu millor nivell en descarregar el tres de vuit, el dos de set i el cinc de set. Enguany sumen set construccions de vuit pisos i una de la gamma alta, el dos folrat que van completar en el marc de la seva festa major. Cal destacar que la colla osonenca no ha patit cap caiguda en tota la temporada i que en els seus registres, gairebé impecables, només compten amb un intent desmuntat de dos de set, que van completar en el segon intent a la Garriga.

Si bé aquest dissabte no van poder completar el quatre de set amb agulla, els Xerrics d'Olot confirmen un ascens meteòric que va començar l'any 2011 i que no s'ha aturat en aquestes últimes sis temporades. Van descarregar sense entrebancs els dos castells bàsics de set, el quatre en el primer torn i el tres en el tercer, i van deixar en carregat el seu sostre casteller, el quatre de set amb agulla, després d'un intent desmuntat. Els amfitrions es van quedar a les portes de completar per tercer cop aquesta temporada el seu millor castell i d'arrodonir la seva millor actuació, una exhibició que ja han descarregat dos cops aquests últims dos anys.

Marrecs de Salt: 4d8, 3d8, 7d7, P5

Sagals d'Osona: 3d8, 2d7, 5d7, V5

Xerrics d'Olot: 2 P4, 4d7, id 4d7a, 4d7a c, 3d7, P5

stats