Ara Castells 16/08/2019

Gràcia busca el pòquer de colles de 9, sense descartar la gamma extra

Prèvia de la diada de festa major de Gràcia

Guillem Andrés
2 min
3d9f dels Castellers de la Vila de Gràcia, Festa Major 2015

Enmig d'un mes d'agost marcat pel calendari tradicional del Camp de Tarragona i el Penedès, sobresurt l'actuació de la festa major de Gràcia amb quatre colles que tenen intenció de fer castells de nou. L'actuació serà dissabte a les 19 h a la plaça de la Vila de Gràcia i hi prendran part els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, els Xiquets de Reus i els Castellers de la Vila de Gràcia.

Els Castellers de Vilafranca tenen una nova oportunitat per sumar unes altres manilles aquest any. Els Verds es plantegen fer la td9fm a Gràcia, tot i que dependrà de les camises que puguin arrossegar. D'aquesta manera, volen repetir l'actuació de la Bisbal del Penedès afegint-hi els dos bàsics de nou. La caiguda del pd7f de dijous, alhora, no ha comportat cap lesió i, per tant, esperen descarregar-lo de nou a Gràcia.

La Colla Joves Xiquets de Valls vol seguir donant partit als castells de nou. Així mateix volen, com a mínim portar-ne un a Barcelona –previsiblement el 3d9f– i també esperen ser força gent per afegir-hi el 4d9f. Completaran l'actuació amb castells de la gamma alta de vuit i el pd7f.

Els Xiquets de Reus tenen un doblet d'actuacions aquest cap de setmana, en el qual Gràcia és la seva parada. Després d'unes actuacions de rodatge en la tornada de vacances, en la de dissabte es tornen a marcar objectius màxims i volen repetir la seva millor actuació de la temporada. Això passa, per tant, pel 3d9f, el 5d8 i el 2d8f. Tant l'assalt al castell de nou com el 5d8, però, dependran de les darreres proves a l'assaig. L'endemà els de la camisa avellana actuen a Cornudella de Montsant, on volen mantenir el nivell i ser força gent per fer-hi el castell de 9.

Els Castellers de la Vila de Gràcia també fa poc que han tornat de vacances. L'actuació de la seva festa major, però, és de les que està marcada en vermell en el calendari i sempre aspiren a fer-hi la millor actuació possible. Els graciencs esperen repetir l'èxit de l'actuació de l'any passat, quan van descarregar el 3d9f. Aquell va ser l'únic que van acabar assolint el 2018. Els de la camisa blava també volen estrenar el 7d8 enguany i sumar el quart 2d8f de la temporada.

stats