Microsites 15/05/2019

La Jove de Barcelona repeteix cita al País Basc

Al voltant de 130 castellers es desplaçaran a Ortuella (Biscaia) amb intenció de fer castells de set

Ara
1 min
Detall del pom de dalt del 7d7 de la Jove de Barcelona. CLAUDI DOMPER / COLLA JOVE DE BARCELONA

BarcelonaLa Jove de Barcelona actuarà enguany per Sant Fèlix. Aquest podria ser el titular de la notícia, tot i que s’hauria de tenir en compte que ho farà a més de 500 km de Vilafranca del Penedès, concretament a Ortuella (Biscaia). Barcelona i Ortuella comparteixen patró i els de la camisa grana hi tornaran aquest any després que ja hi actuessin fa dos anys.

L’origen de la relació entre Ortuella i la formació barcelonina és que un membre de la colla és veí del municipi basc. Aquest cap de setmana són les festes de San Félix Cantalicio a Ortuella i la Jove de Barcelona complementarà la programació del municipi, que està basada, en bona part, en diverses competicions d’esports tradicionals bascos.

La Jove desplaçarà a Biscaia al voltant de 130 castelleres, amb els quals vol portar els castells bàsics de set, tal com va fer fa dos anys. L’actuació més destacada és la de dissabte a la tarda, tot i que els catalans volen completar l'actuació amb castells de sis.

El 2d7 i el 4d8 en l’horitzó

De la mateixa manera que el panorama casteller general, la Jove de Barcelona ha començat la temporada sense exigències a curt termini. A hores d’ara compten com a millor castell amb el 5d7 completat diumenge passat.

Els barcelonins, però, es marquen com a objectiu d’enguany ajuntar els seus dos millors castells. En l'últim Concurs de Castells van descarregar el seu primer 2d7 però no van poder revalidar el 4d8 que van completar fa dues temporades.

stats