Ara Castells 08/09/2017

La Jove de Tarragona ja pensa en els deu pisos

La formació podria atacar aquest temporada el quatre emmanillat per primer cop

Ara
2 min
La Colla Jove Xiquets de Tarragona assajant el tres de deu amb folre i manilles

TarragonaDesprés dels excel·lents resultats obtinguts a les exhibicions del Catllar i l'Arboç, i amb dues cites de vital importància, la de la diada del primer diumenge de festes i la de Santa Tecla, en el calendari més immediat, la Colla Jove Xiquets de Tarragona es planteja fer un salt endavant amb l'assalt als castells de deu pisos. Si bé la formació tarragonina va guanyar-se la temporada passada un lloc de luxe entre les que ja han descarregat el tres de deu amb folre i manilles, enguany podrien doblar l'aposta i estrenar també el quatre emmanillat, una estructura que fins al moment només han provat i descarregat els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa.

Aleix Bordas, cap de colla de la formació tarragonina, ha afirmat que veu els seus castellers amb “ganes de fer més i millors castells, però necessitem un gran volum de camises que transformin tota aquesta il·lusió en esforç, constància i responsabilitat”. És per això que la Jove ha programat el proper diumenge, 10 de setembre, un multitudinari assaig encarat a treballar les estructures més altes del món casteller. La colla ha apostat de valent per mobilitzar tot el seu personal en les pròximes setmanes, ja que aquest podria suposar important un punt d'inflexió.

L'assaig especial tindrà lloc dissabte a les 18.00 h al local situat al Cós del Bou, tot i que els castellers es desplaçaran fins a la plaça Verdaguer per fer-hi les construccions que requereixen més espai i que, a causa de la mida de les pinyes, ja no caben a la seu. La Colla Jove Xiquets de Tarragona vol aprofitar la crida per provar estructures com la del tres de nou amb folre i agulla o el tres i el quatre de deu emmanillats, si bé, pel volum de castellers que esperen mobilitzar, es podria tornar a veure una prova de la base del nou de nou amb folre que ja van tastar en un assaig el primer cap de setmana de setembre de l'any passat i que enguany s'ha afegit a la llista de puntuacions del Concurs de Castells a petició seva.

Màxima intensitat fins a la diada de Santa Tecla

La feina no acabarà diumenge, ja que els del Cós del Bou preparen dos assaigs especials més els dies 12 i 15 de setembre. Bordas reconeix que queda molta feina per fer: “Els que venen són assajos de molt de treball. Però quan arribi el moment, si podem ensenyar tota la feina feta, segur que valdrà la pena”. La setmana prèvia a la diada del primer diumenge de festes serà clau per determinar quins castells portarà la colla en cartera de cara a les dues cites més importants de la temporada a la ciutat de Tarragona.

stats