Ara Castells 21/09/2015

Els maduixots confirmen els set pisos

La colla castellera de l'Alt Maresme descarrega el primer quatre de set de la temporada i estrena l'estructura del nou de sis

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de l'Alt Maresme descarreguen el primer 4d7 de la temporada a Calella. CASTELLERS DE L'ALT MARESME

BarcelonaDesprés que coronessin l'11 de juliol el primer quatre de set de la temporada, els Castellers de l'Alt Maresme van completar la feina el passat dissabte a Calella, en el marc de la seva festa major, on van poder compartir plaça amb els Xics de Granollers i amb uns Minyons de Terrassa que van tornar a completar-hi un castell de nou pisos, fita que assoleixen per segon any de manera consecutiva. Els malves van descobrir una placa commemorativa que record de l'estrena de la vila com a plaça de castells de nou pisos.

El premi dels set pisos ha estat car per als maduixots aquesta temporada. Fins a aquest cap de setmana sumaven vuit intents desmuntats i només un de coronat. L'objectiu passava, doncs, per descarregar el primer dels castells de set. Dit i fet, la primera ronda va veure el quatre de la colla local, que va mantenir el nivell ben alt per arrodonir la millor exhibició de la seva història. Van atrevir-se amb el nou de sis en segona ronda, el primer del seu historial, i van arrodonir la diada amb el dos de sis. Per posar la cirereta, els maduixots van descarregar l'onzè pilar de cinc del curs 2015.

Els Minyons de Terrassa van ser els encarregats de situar el nivell de la plaça entre les que han vist castells de nou pisos; ho feien per segon cop ja que l'any passat, en què van descarregar-hi el tres de nou folrat. Van descarregar el tres en la segona ronda i van completar la seva actuació amb dues construccions de la gamma alta de vuit, el cinc i el quatre amb agulla.

Aparcat per uns dies el dos de vuit folrat, els Xics de Granollers van plantar-se a la vila del Maresme amb el tres de vuit com a millor castell. El van acompanyar de dues de les grans estructures de la gamma alta de set, el dos i el cinc.

Castellers de l'Alt Maresme: P4 cam, 4d7, 9d6, 2d6, P5

Minyons de Terrassa: P4 cam, 3d9f, 4d8a, P6, P4, P5, P4

Xics de Granollers: P4 cam, 2d7, 3d8, 5d7, P4, P5, P4

stats