Ara Castells 14/10/2017

Manacor exhibeix la gamma alta de set en la diada dels Al·lots

La plaça de sa Bassa s'ho ha passat bé gràcies a les colles mallorquines i als Xiquets de Tarragona

Efren Garcia
2 min
Els Al·lots s'apunten tres castells de la gamma alta de set a Manacor

ManacorL'ambient d'una diada castellera a les Illes Balears és lleugerament diferent del que es pot viure al Principat, però les sensacions de qui descobreix les torres humanes per primer cop són internacionals. Manacor ha acollit aquest cap de setmana la diada de final de temporada de la seva colla local, els Al·lots, i la plaça de sa Bassa s'ha anat omplint de curiosos, turistes i aficionats als castells. Si bé la plaça no mostrava un aspecte de diada castellera quan les dues colles mallorquines, els Al·lots de Llevant i els Castellers de Mallorca, i els Xiquets de Tarragona hi han arribat caminant els seus pilars, no ha trigat a omplir-se l'indret de curiosos que preguntaven com s'alçaven aquelles torres.

Els Al·lots de Llevant han exhibit un gran nivell tècnic en la seva diada castellera. Han aprofitat la complicitat dels Castellers de Mallorca i dels Xiquets de Tarragona per completar el segon cinc de set de la temporada sense complicacions en el primer torn. Han optat pels dos castells bàsics amb agulla per completar una jornada amb tres construccions de set pisos. Han coronat amb comoditat el tres, si bé en el descens el pis de quarts s'ha tancat lleugerament abans d'alliberar un espadat molt lleuger en la part alta. El quatre ha mostrat un aspecte semblant, amb gran confiança entre els membres del tronc però algun nervi de més a la part alta. Han tornat a descarregar el castell sense grans dificultats.

Els Xiquets de Tarragona s'han plantat a Mallorca amb potencial per fer construccions de vuit pisos però les baixes a causa d'un llarg cap de setmana ho han desaconsellat, i els matalassers han preferit no arriscar durant l'actuació. Han començat la seva exhibició descarregant el quatre de set amb agulla i han deixat per a la ronda central el seu castell més valuós avui, el cinc de set. Les seves construccions s'han caracteritzat per la lleugeresa a tots els nivells. El seu darrer castell, el tres de set, ha destacat per mostrar un ritme molt àgil, molt més propi de les grans construccions que dels castells de set pisos.

La tercera colla a actuar ha estat la dels Castellers de Mallorca, que enguany no han pogut mostrar la seva millor cara. Durant la temporada, els de la camisa grana només han pogut completar un castell de la gamma alta de set i a Manacor el llistó s'ha situat en la gamma bàsica de set. Han atacat primer el castell més participatiu, el quatre de set, i han deixat el tres per al segon torn. Les dues construccions han estat nervioses i s'han bastit a un ritme lent. A banda d'alguna lleugera complicació durant el descens, els castells han arribat a bon port. Han arrodonit la diada amb un senzill cinc de sis.

La diada s'ha acabat amb un tres de set de germanor en el qual cada una de les colles ha format una de les rengles i la canalla ha estat multicolor. Els Al·lots han seguit exhibint el seu pilar de cinc a la ronda de pilar, mentre que els Xiquets de Tarragona han optat pel vano de cinc. Els Castellers de Mallorca han alçat el pilar més senzill, però alhora el que més expectació ha generat perquè l'han aixecat per sota.

Al·lots de Llevant: P4 cam, 5d7, 3d7a, 4d7a, P5

Xiquets de Tarragona: P4 cam, 4d7a, 5d7, 3d7, V5

Castellers de Mallorca: P4 cam, 4d7, 3d7, 5d6, P4xs

stats