Ara Castells 28/08/2017

Els Minyons superen amb bona nota la prèvia de Sant Fèlix

La formació egarenca completa un ampli ventall d'estructures que podrien alçar un pis més dimecres a Vilafranca del Penedès

Efren Garcia
2 min
Els Minyons van portar a Sitges un 3d9f amb un folre molt lleuger pensant en tornar-lo a alçar un pis més

BarcelonaDesprés que el cap de setmana passat s'anul·lessin gairebé la totalitat de les actuacions castelleres programades com a mostra de dol a causa dels atemptats patits a Barcelona i a Cambrils, els Minyons de Terrassa s'encaraven aquesta setmana a dos reptes importants: tornar a plaça després de l'aturada estival i fer-ho sense contratemps abans de Sant Fèlix. La falta d'un escenari previ on verificar les estructures els obligava a buscar la perfecció en les seves provatures, ja que no tindrien gaire marge de reacció si alguna peça no acabava d'encaixar.

Els malves van realitzar dues actuacions consecutives, la primera dissabte a Palau-solità i Plegamans, amb un ventall ampli d'estructures de la gamma alta de vuit, i diumenge a Sitges, amb el tres de nou amb folre per bandera. Les dues actuacions van servir per entreveure les cartes dels Minyons de cara a Sant Fèlix, si bé la decisió final no es prendrà fins a veure els resultats de l'assaig de gamma extra programat per a aquest dilluns, dia 28 d'agost, a la nit.

Dissabte van completar tres estructures que enguany ja han transformat en gamma extra, el cinc de vuit, el dos folrat i el pilar de set amb folre, i una quarta que entra dins dels seus esquemes, com ho és el tres de vuit amb agulla. Per si amb aquest panorama no n'hi hagués prou, van decidir guardar per a diumenge dos castells més que, en forma de gamma extra, podrien completar la nòmina més ambiciosa d'una formació com la de Terrassa. Els Minyons van completar a Sitges el tres de nou amb un folre reduït i un quatre de vuit amb un pis de segons amb components prou lleugers.

Els malves van estar acompanyats a Palau-solità i Plegamans pels Capgrossos de Mataró, que tornaven a plaça després de les vacances amb els dos castells bàsics de vuit i el cinc de set, i pels Castellers de Caldes que van completar una bona diada amb dues estructures de la gamma alta de sis. A Sitges la Colla Jove de Castellers de Sitges va rubricar una magnífica diada amb tres castells de la gamma alta de set -cinc, set i quatre amb agulla-, mentre que els Castellers de Sabadell s'apuntaven la segona clàssica de vuit -tres i quatre de vuit més dos de set- del cap de setmana de retorn a les places.

Palau-solità i Plegamans

Castellers de Caldes de Montbui: 2d6, 3d6a, id 3d6, 3d6, P5, P4

Minyons de Terrassa: 5d8, 2d8f, 3d8a, P7f c, 3 P4

Capgrossos de Mataró: 3d8, 4d8, 5d7, V5

Sitges

Colla Jove de Castellers de Sitges: 5d7, 7d7, 4d7a, V5, 3 P4

Minyons de Terrassa: 3d9f, 2d8f, 4d8, 2 P5

Castellers de Sabadell: 3d8, 2d7, 4d8, V5

stats