Ara Castells 28/06/2019

Els Minyons tenen les manilles a punt

Prèvia de l'actuació de festa major de Terrassa

Guillem Andrés
2 min
2d9fm dels Minyons de Terrassa (Festa Major, 2015)

BarcelonaDesprés que la gamma extra aterrés aquest 2019 a la plaça del Blat, amb el 2d9fm de la Colla Vella, les manilles tenen una segona parada aquest diumenge al Raval de Montserrat. Els Minyons de Terrassa tenen a punt dues estructures emmanillades, alhora que podrien acompanyar-ho d'altres castells de gamma extra. Per la seva banda, la Colla Joves Xiquets de Valls buscarà consolidar els seus millors registres i estrenar algun castell de la gamma alta de vuit. Finalment els Castellers de Terrassa tenen el principal objectiu d'ampliar la gamma bàsica de vuit, sense descartar altres estrenes.

Després d'un molt bon inici de temporada, els Minyons de Terrassa tenen la gamma extra a punt. El 2d9fm i el Pd8fm, per tant, es presenten com els objectius més evidents de cara a l'actuació de festa major. De la mateixa manera, els malves treballaran fins a l'últim assaig per si també poden incorporar el 5d9f o el 9d8; sent la supercatedral el castell que té una mica més d'opcions d'arribar a plaça. Diumenge, a més, els terrassencs prioritzaran el 4d9f per sobre del 3d9f, un castell que sí que està previst que vagi a plaça en l'actuació de vigílies. Dissabte, però, el quatre folrat està en dubte, mentre que sí que estan assegurats el 2d8f i el Pd6.

La Colla Joves Xiquets de Valls arriba a Terrassa després d'un Sant Joan de contrastos. D'una banda, van descarregar el primer 3d9f de l'any, mentre que l'intent de 4d9f no va tenir èxit. Alhora van acabar descartant els dos castells que s'havien marcat com a objectius, el 2d9fm i el Pd8fm. De cara a aquest diumenge els del carrer d'en Grassó es plantegen repetir el 3d9f, que volen acompanyar amb alguna estrena d'aquesta temporada, com el 7d8, el 4d8p o el 5d8. Alhora també tenen el 2d8f i 3d8p, que ja han descarregat amb solvència. La sorpresa dels vallencs podria arribar en la ronda de pilars, en la qual no descarten fer el Pd8fm. Des de la colla, però, apunten que és un repte difícil, ja que haurien d'arrossegar un gran gruix de camises.

Els Castellers de Terrassa volen treure les seves millors gales per la festa major. Al 4d8, ja completat aquest any, hi volen sumar el 3d8 i prepararan fins a l'últim assaig la possible estrena del 2d8f i el 9d7. Els de la camisa blau turquesa, per tant, podrien validar en l'últim assaig el dos folrat, un castell que no porten a plaça des del 2016. De cara a l'actuació de vigília, els terrassencs buscaran castells de set en els quals participin el nombre més alt de membres de la colla.

stats