Castells
Ara Castells 03/08/2022

Pas sòlid de la Vella, Firagost agredolç de la Joves

Els rosats assoleixen el doblet de 9 i els vermells no poden amb el quatre folrat

2 min
4d9f de la Colla Vella

VallsFiragost ha tornat a exigir el màxim a les colles vallenques, que actualment es troba en els bàsics de 9. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha superat la diada amb nota, mentre que la Colla Joves Xiquets de Valls s'ha deixat deures pendents amb el 4 de 9 amb folre.

La Colla Vella ha obert l'actuació amb un molt bon 3 de 9 amb folre, que ha millorat les prestacions del que van executar aquest passat cap de setmana a Vilallonga del Camp. Més treballat ha estat el 4 de 9 amb folre, que era el gran objectiu del dia. El castell ha pujat amb un punt de nervi i s'ha tancat perillosament per dalt, fet que fins i tot ha fet dubtar l'enxaneta. El quatre no ha acabat d'estar estable en cap moment, però els rosats l'han pogut defensar de bones maneres i anotar-se el primer descarregat de l'any. Han tancat les rondes de castells recuperant sensacions amb el 4 de 8 amb el pilar després de l'ensopegada de fa deu dies i aquest dimecres s'ha mostrat molt més sòlid. A més, ho han arrodonit amb l'estrena del pilar de 7 amb folre, en un espadat que cada vegada mostra millors prestacions.

3d9f de la Joves de Valls.

La Joves de Valls no ha pogut completar una actuació rodona, ja que l'estrena del 4 de 9 amb folre no ha resultat fructífera. Els vermells n'han fet dos intents desmuntats, en cap dels quals han arribat a col·locar dosos, i el castell s'ha mostrat molt dèbil. Abans, havien començat pel que està sent el valor segur d'aquesta temporada –el 5 de 8– que novament ha tingut molt bona execució. A continuació han revalidat el 3 de 9 amb folre descarregat dissabte a Vilanova i la Geltrú, que només ha mostrat alguna debilitat en l'encaix entre folre i terços. Amb la tercera ronda en blanc pels intents desmuntats, la Joves ha tret profit del bon espadat completant el primer pilar de 7 amb folre de l'any.

La plaça del Blat tornarà a veure en acció les dues colles la vigília de la Diada Nacional. Entremig, afrontaran un agost d'alta intensitat on voldran apujar el nivell i, amb tota seguretat, portar els seus primers castells de gamma extra de la temporada.

Resum de l'actuació.

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3d9f, 4d9f, 4d8p, pd7f, 4pd5

Colla Joves Xiquets de Valls: 5d8, 3d9f, id4d9f, id4d9f, pd7f, 2pd4

stats