Ara Castells 05/07/2019

Un Pla de la Seu per assentar les bases

Prèvia de la diada del Pla de la Seu a Tarragona

Guillem Andrés
2 min
4d9f dels Castellers de Vilafranca (Pla de la Seu, 2018)

BarcelonaLa catedral de Tarragona ha vist com davant seu, a la plaça del Pla de la Seu, l'actuació castellera d'inicis de juliol ha anat pujant de nivell temporada rere temporada. Aquest any, però, les tres colles es veuen obligades a fer algun pas enrere. Tot i això els Castellers de Vilafranca asseguren castells de nou, mentre que els Xiquets de Tarragona podrien fer-hi una estrena. Els Castellers de Sants, per contra, hi aniran amb un programa de mínims.

Des dels dos intents desmuntats de les Fires de Maig, els Castellers de Vilafranca no han tornat a provar el 4d9f. Aquest dissabte, però, es presenta com el principal objectiu de l'actuació per encarar el calendari tradicional de juliol i agost amb bones sensacions. Els Verds ho acompanyaran amb el 3d9f i el 2d8f. A més també podrien estrenar el Pd7f després que ja l'hagin descarregat sencer diverses vegades en assaig amb una alineació totalment diferent de la dels anys anteriors.

Els Xiquets de Tarragona han topat tres vegades a plaça amb el 5d8 les últimes setmanes. En tots els intents l'han acabat desmuntant, tot i que a l'assaig hi han col·locat els aixecadors. Aquest dissabte podria tornar a plaça, tot i que admeten que han d'escollir el moment adequat per treure'l un altre cop del pati d'assaig. Els matalassers ho acompanyaran amb els castells bàsics de vuit a l'espera que les dues pròximes setmanes puguin estrenar els nou pisos.

Els Castellers de Sants són una de les colles que han abaixat més el nivell respecte a la temporada anterior. La caiguda del 2d8f al Vendrell a inicis de juny i una baixa inesperada a tronc han afectat la colla santsenca i els ha impedit superar la barrera del 4d8 aquestes últimes setmanes. Tot i que el 3d8 era un dels objectius d'aquest dissabte, alguna baixa podria causar que l'acabessin aparcant. Els de la camisa grisa complementaran l'actuació amb castells de la gamma alta de set.

stats