Ara Castells 16/10/2016

La plaça Vella del Vendrell, nou escenari de castells de 10 pisos

La Jove de Tarragona s'apunta al carro de les construccions monumentals amb una diada gairebé perfecta en la qual també ha brillat la colla local

Efren Garcia
3 min
La Colla Jove Xiquets de Tarragona descarrega el 3d10fm per primer cop en la seva història

El VendrellDesprés que aquesta setmana l'Ajuntament del Vendrell talés els plataners de la plaça Vella, l'indret ha canviat el seu perfil per complet. L'espai sembla que sigui ara el doble de gran, si bé la crida d'una cita de màxim nivell, com la viscuda avui, ha tornat a fer petit l'espai. La Colla Jove Xiquets de Tarragona s'ha tret una espina clavada en descarregar per primer cop en el seu historial el 3 de 10 amb folre i manilles. Els Nens del Vendrell no han volgut ser menys i han estrenat el 4 de 9 folrat, mentre la Colla Joves Xiquets de Valls ha hagut d'alçar el peu de l'accelerador i optar per dibuixar la tria de castells de Santa Úrsula amb un pis menys.

El Concurs de Castells del 2014 coronava la Jove de Tarragona a un nivell estratosfèric gràcies al seu primer 3 de 10 emmanillat carregat. 2 anys més tard, la mateixa Tarraco Arena Plaça va ser més estricta amb la formació tarragonina, que va veure com el colós de 10 pisos cedia abans de l'aleta. Només 15 dies després la Jove s'ha volgut refer de les ferides al Vendrell tornant a plantar cara al 3 de 10. Una concentració màxima i una tècnica exemplar han estat la clau de l'èxit a la plaça Vella. Els tarragonins han format un folre i unes manilles de gran solidesa i han sabut contenir els ànims fins a l'últim instant. El resultat ha estat majúscul, ja que no només han descarregat tal magna construcció sinó que han demostrat un domini impressionant que ha deixat propis i estranys bocabadats.

Amb el premi més gran a la butxaca, els tarragonins s'han apuntat el setè 5 de 9 amb folre de l'any. L'execució del 3 ha estat tant bona que fins i tot ha semblat més difícil la més gran de les catedrals que no pas el castell de 10 pisos. Han atacat el 3 de 9 amb folre i agulla, descarregat el dia del Concurs, però aquest cop ha tornat a quedar molt lluny de ser completat. Amb l'acotxador remuntant dosos, l'estructura exterior, que ja venia molt rebregada, ha acabat fent llenya. L'han substituït pel 9 de 8 i han arrodonit un pòquer de gammes extres descarregant el pilar de 8 emmanillat per tercer cop en la seva història.

Els Nens del Vendrell no han volgut quedar-se enrere a la gran cita local. Després de coronar el 3 de 9 amb folre al Concurs de Castells, també han volgut saldar comptes a plaça pròpia. Han iniciat la seva actuació descarregant un solvent 4 de 8 amb agulla i han guardat el repte del dia per al segon torn. Els de la camisa vermella han plantat cara per primer cop en la seva llarga història al 4 de 9 amb folre. Després de desmuntar-ne un primer peu, l'han atacat amb determinació i l'han sabut controlar en tot moment. El castell ha mantingut les mides amb molta correcció, i ha mostrat una gran verticalitat a cada un dels pisos. Amb l'èxit a la butxaca han decidit reservar el doblet de 9 per a un altre dia, han descarregat el 3 de 8 i han posat la cirereta a una de les millors actuacions de la colla gràcies al pilar de 7 folrat.

Tot i els rumors inicials que apuntaven al fet que la Colla Joves Xiquets de Valls podria provar un castell de gamma extra, el Vendrell s'ha hagut de conformar amb la prèvia vermella de la diada de Santa Úrsula. Han descarregat en el primer torn el 3 de 9 amb folre, la construcció més valuosa de les que han provat avui. Han reservat els altres dos castells per seguir rodant les seves estructures clau. Han completat sense complicacions el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre. La seva tria de castells apunta les intencions dels de la camisa vermella de cara al proper cap de setmana, ja que podrien provar d'alçar un pis a cada una d'aquestes construccions.

Nens del Vendrell: 4d8a, 4d9f, 3d8, P7f

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3d10fm, 5d9f, i 3d9fa, 9d8, P8fm

Colla Joves Xiquets de Valls: 3d9f, 5d8, 2d8f, P5

stats