Ara Castells 23/08/2015

Que no s'aturi la festa dels castells!

Els castellers de Vilafranca repeteixen a l'Arboç els tres gammes extra que van descarregar al Catllar i la Colla Vella completa de nou el quatre amb pilar

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Vilafranca repeteixen el 3d9fa a l'Arboç. GERARD RECASENS

BarcelonaLa diada castellera de la festa major de l'Arboç diumenge no ha quedat pas deslluïda per l'espectacularitat i pels registres de la millor actuació mai celebrada al municipi del Catllar. Les tres colles convidades han sabut valorar l'exigència de la plaça i tot i que dues han hagut d'abaixar el llistó, els aficionats han quedat del tot satisfets pel nivell que s'hi ha exhibit.

Ja ho van fer fa una setmana, repetint els seus castells de gamma extra tant a la Bisbal del Penedès com a la Vila de Gràcia, i ho han repetit alçant el nivell al Catllar i mantenint-lo a l'Arboç. Els Castellers de Vilafranca han descarregat el segon tres de nou amb folre i agulla de l'any i l'han tornat a acompanyar del dos de nou emmanillat, el pilar de vuit i el tres de nou amb folre. En menys de vint hores, els verds han sumat un total de sis estructures de gamma extra i dues de la bàsica de nou; deu del màxim nivell i sis bàsiques si comptem els castells fets en els darrers quinze dies. Tot i que les colles capdavanteres han fet millor que mai els seus deures aquest estiu, el vilafranquins han sabut respondre a només set dies de la seva festa major.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha aparcat a l'Arboç els seus castells emmanillats però no ha renunciat a descarrregar-hi una estructura de gamma extra, la del quatre de nou amb el pilar, que tan bon resultat els està donant enguany. Han arrodonit la seva actuació amb els dos castells bàsics de nou. Sense les manilles, els vallencs han optat pel pilar de set amb folre.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls completa el segon 4d9a del cap de setmana. GERARD RECASENS

Després de completar dimecres els primers castells de gamma extra de l'any i de segellar dissabte la millor actuació de la seva història, els castellers de Carles Ribas han aixecat el peu de l'accelerador en la tercera cita de nivell en només cinc dies. A l'Arboç han descarregat la tripleta màgica i el pilar de sis.

Amb sis castells de set pisos descarregats i un de carregat, els Minyons de l'Arboç han encarat l'actuació de la seva festa major amb ganes de redreçar una temporada que està sent molt complicada per a ells. Les nombroses baixes entre els membres dels seus troncs han afeblit l'estructura de la colla. El dia gran de la seva festa major els ha servit per repetir el tres i el quatre de set i per estrenar el primer quatre de set amb agulla de l'any.

Castellers de Vilafranca: P4 cam, 2d9fm, 3d9fa, 3d9f, P8fm

Colla Jove Xiquets de Tarragona: P4 cam, id 4d9f, 3d9f, 4d9f, 5d8, P6

Colla Vella dels Xiquets de Valls: P4 cam, 3d9f, 4d9fa, 4d9f, P7f, 8 P4

Minyons de l'Arboç: P4 cam, 4d7, 3d7, 4d7a c, i P5

stats