Ara Castells 30/06/2015

Els Sagals preparen un pilar molt especial

El proper 4 de juliol els carrers del nucli històric de Vic conformaran el nou recorregut de l'espadat de la festa major

Ara
1 min

Barcelona200 metres de distància i un desnivell mig positiu del 7,5% seran els principals obstacles que hauran de superar dissabte els Sagals d'Osona per portar caminant el tradicional pilar quatre de la festa major de Vic des del Museu Episcopal fins a la plaça Major. La formació de la camisa carbassa ja ha completat el nou recorregut en dues ocasions en els assaigs dels últims dies i esperen poder-ho repetir davant del seu públic aquest cap de setmana.

Un seguit de carrers estrets i sinuosos amb diversos revolts tancats conformarà enguany el nou recorregut del pilar dels Sagals d'Osona que exhibiran el proper dissabte 4 de juliol a partir de les sis de la tarda. Els viguetans iniciaran el camí davant del Museu Episcopal i enfilaran, a un ritme important, el camí fins a l'ajuntament.

Roger Farrarons, cap de colla dels Sagals, va plantejar enguany aquest canvi de ruta que implica un seriós increment de dificultat a l'hora d'executar el pilar. Engrescats pel repte, l'han assajat cada dijous durant les últimes setmanes i ja han realitzat el recorregut al complert en dues ocasions. Si bé la intenció inicial era posar en pràctica la tècnica tarragonina que permet canviar el baix del pilar a mig recorregut, finalment atacaran l'espadat amb un sol baix.

Fins ara, els Sagals iniciaven el camí davant del Casino Casa Comella i dibuixaven un camí molt més curt, planer i tot recte. El canvi de recorregut hauria de suposar un atractiu més pel públic.

stats