Ara Castells 18/10/2015

La Sagrada Família viu una diada històrica

Els Castellers de la Sagrada Família descarreguen per primera vegada el carro gros i completen la millor actuació de la seva història

Marta Díaz
2 min
L'eufòria s'ha desfermat entre els membres dels Castellers de la Sagrada Família després d'haver completat la millor actuació de la seva història. CASTELLERS DE LA SAGRADA FAMÍLIA

BarcelonaAvui al carrer Marina, davant la façana del Naixement d'un dels temples més coneguts i visitats del món, els Castellers de la Sagrada Família han aconseguit acomplir el seu somni, descarregar el carro gros.

Els de verd han donat el tret de sortida a la seva actuació descarregant el dos de set, castell que han aconseguit fer seu i que descarreguen per tercera vegada a la seva plaça i per sisena en tota la temporada. Tot i algun tremolí, la torre s'ha descarregat sense cap problema, amb la consciència que els dos primers castells determinarien el futur de la diada.

A continuació, el segon castell de la seva actuació ha estat el tres de set per sota, castell insígnia de la colla. Tot i que l'estructura del tres s'ha desquadrat una mica, les pujades han estat perfectes i el castell s'ha descarregat sense cap problema.

Però els de la Sagrada Família es guardaven l'as per a la tercera ronda; i després de completar els castells de les dues rondes anteriors amb més que solvència, la colla s'ha preparat per intentar el quatre de vuit, principal objectiu de la diada. Després de prendre's uns llargs minuts per quadrar al mil·límetre el peu del castell, el quatre ha tirat amunt, però el bellugueig amb l'entrada de la canalla i el convenciment que no s'hi valia només a carregar-lo, ha fet que es decidís desmuntar el castell.

Finalment, després dels nervis passats mentre les altres dues colles completaven els seus darrers castells, la colla s'ha tornat a preparar, i la cap de colla, Bea Jiménez, ho ha deixat ben clar: al segon cop no falla. Totes les camises s'han concentrat i la tensió es palpava en l'ambient, no hi havia excusa i les ganes de descarregar-lo amb prou feines es podien contenir.

Primer quatre de vuit descarregat per primera vegada a la història dels Castellers de la Sagrada Família. CASTELLERS DE LA SAGRADA FAMÍLIA

Amb terços col·locats s'ha vist que les mides eren bones i els pisos han anat pujant amb serenor i tranquil·litat. La decisió de la canalla ha garantit que el castell es coronés sense problemes i a partir del moment de l'aleta s'ha vist que el carro gros es descarregaria. Entre els crits d'emoció i l'eufòria desbordant-se els de la Sagrada Família han completat la millor actuació dels seus 13 anys d'història.

Els Castellers de la Vila de Gràcia, per la seva banda, han descarregat en primera ronda el set de vuit amb algun petit problema al pis de quints de la part del quatre, que no ha impedit, però, que el castell es completés sense cap dificultat.

En segona ronda, els graciencs han intentat el dos de vuit amb folre, però una sotragada a la pujada de la canalla ha fet que la canalla mateixa tirés enrere i el castell quedés en intent desmuntat.

Finalment, la colla ha decidit assegurar i ha descarregat el tres de vuit en segona ronda i el quatre de vuit en ronda de repetició sense cap mena de problema.

Els Castellers de Sant Cugat, per acabar, han descarregat el tres de vuit i el quatre de vuit, després d'un primer peu desmuntat en tots dos casos, i han tancat la seva actuació amb un cinc de set.

stats