Castells
Ara Castells 19/06/2022

Salt de qualitat dels Minyons de Terrassa

Els egarencs estrenen el 2d8f i el 5d8 i ja pensen en els castells de nou

3 min
5 de 8 dels Minyons de Terrassa a Cornellà, 2022

La gamma alta de vuit és cada vegada més una constant en les places castelleres, i la proximitat de les cites destacades de l’estiu també impulsa les colles a apujar la marxa. Els Minyons de Terrassa s’han afegit aquest cap de setmana a aquesta categoria, mentre que els Castellers de Vilafranca i els Moixiganguers d’Igualada han continuat mostrant el seu bon estat de forma.

Els de la camisa malva han tancat el seu mes de juny apujant el nivell per tal d’arribar en el millor estat de forma possible a la seva festa major, el primer cap de setmana de juliol. Amb aquest objectiu, han estrenat el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8 d’una sola tacada a la Festa Major de Corpus de Cornellà de Llobregat. El dos folrat s’ha executat amb un tremolí constant i s’ha hagut de treballar en tot moment. El cinc, en canvi, s’ha completat amb rapidesa i ha permès que el tronc pràcticament no tingués temps de patir. Tot i tenir el 7 de 8 en cartera, els egarencs han preferit tancar l’actuació amb el 3 de 8 amb l’objectiu de rodar-lo al màxim per poder-lo alçar un pis d’aquí dues setmanes.

Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró han pràcticament calcat l’actuació de la setmana passada a Berga, amb el 2 de 7 i el 4 de 8 descarregats, a més del 4 de 7 amb agulla, dels quals només el dos ha ofert un petit tremolí constant, però que han pogut controlar. Els Castellers de Cornellà han aprofitat una de les cites més destacades del seu calendari per completar el primer 4 de 7 del curs.

Els Moixiganguers no s’aturen

Una de les colles que també acumula una temporada a gran ritme són els Moixiganguers d’Igualada. Aquest diumenge han escrit una nova pàgina a la seva història a Vilanova i la Geltrú amb el primer 7 de 8 descarregat dels vint-i-set anys de la colla, que s’ha executat amb suficiència.

L’actuació, però, ha estat agredolça, ja que el pilar de 6 els ha quedat novament carregat. D’aquesta manera, els igualadins l’han coronat per quart cop a la seva història, però segueixen sense poder-lo completar. En la primera ronda, a més, han ensopegat amb el 2 de 8 amb folre, que s’ha anat obrint a nivell de quarts i ha acabat cedint quan sortien dosos. Han tancat les rondes de castells amb el 3 de 8.

En aquesta mateixa diada, la Jove de Tarragona ha renunciat al 4 de 8 a causa de diferents baixes, tot i que han pogut estrenar el 9 de 7 i el 7 de 7. Per la seva banda, els Castellers de Sant Cugat tampoc han pogut fer el 2 de 7, que han desmuntat en segona ronda, i han tingut el 5 de 7 com a millor castell. Els amfitrions, els Bordegassos, han estrenat justament aquest 5 de 7 des de la represa.

Els verds brillen al País Basc

Els Castellers de Vilafranca han tornat a fer una demostració de força aquest cap de setmana amb una triple actuació al País Basc. En tres dies els verds han assolit onze castells de vuit, entre els quals destaca el 5 de 8 de dissabte a Hondarribia. A més, han sumat tres uatre 2 de 8 amb folre, tres 3 de 8 i quatre 4 de 8.

Els penedesencs, per tant, tanquen un mes de juny de gran nivell i consolidant actuació rere actuació els castells de la gamma alta de vuit, tot i la dificultat d’haver fet només una actuació a Catalunya. Les pròximes setmanes, per tant, estaran marcades pels castells de nou, que els verds volen estrenar el 2 de juliol a la diada del Pla de la Seu de Tarragona.

stats