Castells
Ara Castells 30/08/2023

Sant Fèlix retorna el castell de 10 als verds i una actuació històrica a la Joves

Els verds i la Joves s'anoten els dos millors castells del dia, amb el 3d10fm i el 4d9sf, respectivament

3 min
Els Castellers de Vilafranca coronant el 4 de 9 amb el pilar que han carregat a Sant Fèlix

Vilafranca del PenedèsSant Fèlix ha tornat a viure una diada de màxims. Tot i que les colles arribaven amb menys rodatge de l'esperat, han ofert un espectacle de gammes extres al públic de la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. Els Castellers de Vilafranca i la Colla Joves Xiquets de Valls han sigut els que han sortit més contents, en descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles i el 4 de 9 sense folre, respectivament. La Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa, en canvi, marxen amb regust agredolç perquè no han pogut completar del tot els seus objectius.

3d10fm dels Castellers de Vilafranca, Sant Fèlix 2023

El 3d10fm torna a ser dels verds

Els Castellers de Vilafranca tenien clar el seu principal objectiu: el 3 de 10 amb folre i manilles. Així doncs, l'han afrontat directament a primera ronda. El castell ha pujat bastant serè i, tot i algun petit dubte de canalla, s'ha pogut carregar amb suficiència. La baixada sí que ha requerit el treball d'uns quarts que s'han anat obrint, encara que no ha arribat a perillar. En la segona ronda han topat de nou amb la pedra a la sabata d'aquesta temporada: el 4 de 9 amb folre i agulla. Així com a l'Arboç aquest diumenge passat, l'estructura del quatre no ha treballat còmoda i amb l'espadat ja lliure ha cedit en la descarregada. Així doncs, continuen sense poder-lo completar des del 2017. La colla local, però, no ha volgut afluixar el ritme i han portat el 7 de 9 amb folre, castell que només s'havia vist fa 11 anys. Després d'un primer intent desmuntat prematur, a la segona ha pujat en bones mides, però ha requerit una gran defensa a la banda del quatre, que s'ha anat obrint excessivament. Com és habitual, han tancat el Sant Fèlix amb el pilar de 8 amb folre i manilles.

3d10fm dels Castellers de Vilafranca

La Joves firma la millor actuació del seu historial

La Colla Joves Xiquets de Valls surt pletòrica de Sant Fèlix perquè, senzillament, ha completat la millor actuació de la seva història. Amb un 3 de 9 amb folre clavat de sortida, han afrontat el 4 de 9 sense folre en segona ronda. El quatre ha pujat controlat i ha fet falta concentració per no perdre'l a la descarregada, tot i que no ha arribat a perillar de manera seriosa. Amb l'eufòria a plaça, han afrontat a continuació el 5 de 9; aquest sí que ja ha pujat més tremoladís i només hi han pogut fer l'aleta. Els diables vermells no s'han arronsat i també han portat el pd8fm, que han descarregat per primer cop des del 2019. Els vallencs fan un pas de gegant en aquest Sant Fèlix, ja que fins ara no havien portat cap gamma extra aquest any i se’n van amb dos de descarregats i un altre de coronat.

4d9sf de la Colla Joves Xiquets de Valls

La caiguda del 2d8sf condiciona la Vella

La sortida de la Colla Vella dels Xiquets de Valls estava força clara i han complert amb els pronòstics, descarregant el quart 4 de 9 amb folre i pilar de l'any i, segurament, el més ben executat de tots. En la segona ronda, en canvi, se'ls ha torçat l'actuació deixant en carregat un 2 de 8 sense folre que se'ls ha girat abans de coronar i ja havia patit una batzegada forta prèvia. Condicionats per la caiguda, han hagut d'acabar amb un 4 de 9 amb folre i pilar de 7 amb folre de circumstàncies. Els rosats, per tant, surten contrariats amb la consolidació un cop més del quatre amb el pilar, però només podent avançar amb el dos net carregat.

Celebració del 4 de 9 net de la Colla Joves de Valls

Encallats en el 5d9f

Els Minyons de Terrassa també han tingut una bona arrencada, completant el 2 de 9 amb folre i manilles, només amb un bellugueig pel que fa a quints. Més tard, però, s'han encallat amb el 5 de 9 amb folre. Els malves han fet un primer intent desmuntat per indecisió de la canalla i, a continuació, amb una canalla molt petita l'execució ha sigut molt lenta i ha anat castigant el castell. Abans de la carregada, l'enxaneta l'ha tirat avall i tampoc han pogut resistir la desmuntada. Així doncs, han completat els bàsics de nou com a tancament. Els egarencs, per tant, revaliden la seva millor actuació de l’any però amb deures pendents pel cinc folrat.

stats