Ara Castells 18/08/2019

Sant Magí preveu estrenes a quatre bandes

Prèvia de la diada de Sant Magí de Tarragona

Guillem Andrés
2 min
5d9f carregat de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, Sant Magí 2018

En un espai tan màgic i complex com la plaça de les Cols, aquest dilluns s'hi trobaran les quatre colles tarragonines en la diada de Sant Magí amb la voluntat d'oferir una gran actuació. Totes quatre arriben amb un programa en què plantegen, com a mínim, estrenar un castell que encara no han sumat enguany.

La Jove de Tarragona vol seguir el camí que ha anat traçant en les últimes setmanes i estrenar el 5d9f en la temporada d'enguany. Aquest i el 9d8 seran els dos gammes extra que els liles portaran per l'actuació de Sant Magí. D'aquesta manera, altres castells com el 2d9fm o 4d9fa, que també tenien opcions d'arribar-hi, han acabat quedant descartats. Un dels castells bàsics de nou complementarà l'actuació, que tancaran amb el pd7f.

Els Xiquets de Tarragona esperen reivindicar-se en aquest Sant Magí i completar a plaça tots aquells castells que han assajat amb prou seguretat. Aquest mateix divendres van fer un assaig a la plaça de les Cols i van destacar les proves del 5d8 fins a acotxadors i del 3d9f i 4d9f fins a sisens. La catedral i el tres folrat són els dos principals objectius dels matalassers de cara a aquest dilluns. El tercer castell segurament serà el 7d8, tot i que una baixa per motius laborals els podria fer canviar d'opció.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van viure un dels moments més màgics de la temporada en estrenar el pd7f a les festes de Sant Roc. L'espadat de set, però, ja va quedar descartat des de fa setmanes per a l'actuació de Sant Magí, per no afegir pressió en una plaça on l'any passat van patir una forta caiguda d'aquest castell. Els grans esforços del dia, per tant, aniran destinats al 2d8f, un castell que van descarregar per primera i única vegada en aquesta mateixa actuació la temporada anterior. El 3d8 i el 4d8 seran els altres dos castells dels de la camisa verda, ja que posposaran l'atac al 4d8a, que encara volen afinar l'encaix de la pinya amb els segons.

Els Xiquets del Serrallo també han viscut recentment una estrena aquesta temporada, concretament el 5d7 descarregat tot just aquest dissabte a la Canonja. Els del barri mariner també tenen a punt el 2d7. El tercer castell serà el 4d7a. Els de la camisa blava també han assajat amb intensitat el 3d8 i, tot i que el castell tampoc estava assegurat per a l'actuació de Sant Magí, algunes baixes per motius laborals l'han acabat descartant. De totes maneres, els del Serrallo esperen portar aviat el 3d8 a plaça i l'actuació de l'11 de setembre és una de les que tenen marcades.

stats