Ara Castells 24/07/2016

La plaça de Santa Anna s'emociona en recordar la Mariona Galindo

Les tres colles castelleres que han participat a la diada de les Santes a Mataró han alçat els seus espadats en record de la jove castellera

Efren Garcia
1 min
La plaça de Santa Anna recorda la imatge de la Mariona Galindo Lora amb 24 pilars simultanis

MataróSi bé últimament la dinàmica està portant les colles castelleres a un abús dels pilars al final de les actuacions, aquest cap de setmana no ha sobrat cap dels 24 pilars de quatre que han omplert la plaça de Santa Anna en record de la jove castellera Mariona Galindo Lora en la commemoració del desè aniversari de la seva mort.

L'episodi del malaurat accident, i del seguit de contratemps que van anar desencadenant-se l'any 2006 i que van acabar causant la mort d'un dels membres de la canalla dels Capgrossos de Mataró després de la caiguda d'un quatre de nou amb folre, ha marcat un abans i un després en el fet casteller. Els mataronins van esdevenir un exemple de superació col·lectiva i el món de les torres humanes va unir-se més que mai al seu voltant per fer pinya en un dolgut dol.

Els Capgrossos de Mataró tenen clar que no volen viure a l'ombra d'aquell tràgic accident i són avui dia una gran mostra que quan no es pot superar un cop tant dur com aquell s'ha d'aprendre a conviure-hi. Aquest diumenge, després de la diada castellera de la festa major de les Santes, el periodista i membre dels Capgrossos Oriol Rodríguez ha dedicat unes difícils paraules a la Mariona a través de la megafonia de la plaça de Santa Anna. Les tres colles han alçat llavors els seus pilars d'homenatge com ja va succeir en el tercer i cinquè aniversari de la seva mort.

Vint-i-quatre pilars simultanis han posat el punt i final a l'actuació en el moment més emotiu del cap de setmana casteller.

stats