La temporada 2019 supera la cinquantena de colles de set

L'última colla que s'ha incorporat han sigut la dels Margeners de Guissona, amb l'estrena del 3d7 i 4d7

Els primers mesos de la temporada castellera estan anant marcats per la baixada general de nivell que s'observa a les places castelleres. De tota manera, hi ha una dada que mostra una millora respecte a l'any passat. En aquest 2019 ja es computen 51 colles convencionals que han completat un castell de set com a mínim, mentre que el 2018 n'hi havia 49.

Aquest cap de setmana s'ha superat la cinquantena de colles que en aquest inici de temporada han descarregat un castell de set. Van ser els Margeners de Guissona els que, amb l'estrena del 4d7 i 3d7, van sumar-se al carro de les colles de set. Els de la Segarra, a més, són una de les colles que enguany ja han sumat un castell de set, mentre que la temporada anterior en aquestes dates no ho havien assolit. Les altres són els Castellers del Riberal, els Xiquets de Cambrils, els Castellers de Santpedor, els Castellers d'Altafulla, els Xiquets de Vila-seca, els Castellers de Castellar del Vallès i els Castellers de Mediona. Especialment destaquen aquests últims, que a finals d'abril van fer el primer castell de set de la seva història.

Per contra, n'hi ha sis més que encara no han pogut revalidar els castells de set de la temporada anterior. Són els Xerrics d'Olot, els Castellers de Mallorca, els Castellers de Caldes de Montbui, els Minyons de l'Arboç, els Matossers de Molins de Rei i la Colla Jove de l'Hospitalet. Aquests últims, en aquestes dates, ja havien pogut coronar el 3d7, una fita que no van poder repetir.

De tota manera, tot i que pel que fa al nombre de colles sí que ha augmentat el registre, el nombre total de castells de set ha descendit respecte a la temporada anterior. Mentre que en aquestes dates l'any passat ja se n'havien sumat 799 (6 de carregats), aquest 2019 són 625 (1 de carregat). Una dada que sí que es repeteix en general en el món casteller és un augment d'efectivitat notable.