Microsites 20/11/2015

Terrassa espera un final de temporada de traca i mocador

Els castells de gamma extra i superior tornaran a ser els protagonistes de la diada dels Minyons a la plaça Vella

Efren Garcia
2 min
Cartell de la XXXVIIa diada dels Minyons. MINYONS DE TERRASSA

BarcelonaSi bé després de la diada dels Minyons de Terrassa encara podrem veure alguna altra actuació castellera de manera puntual, la cita egarenca serà l'última gran jornada de la temporada 2015. La colla de Terrassa vol rubricar un any excepcional amb la millor exhibició del curs. Els Castellers de Barcelona i els de Sants seran grans companys de cartell tenint en compte que tanquen l'any en el seu millor estat de forma.

Només una colla s'ha plantejat un pòquer de construccions emmanillades. Els Minyons van acabar l'any passat intentant fer sonar la campanada. Tot i que es tracta d'una estructura inèdita i d'una dificultat extrema, el quatre de deu amb folre i manilles torna a sonar amb força al carrer del Teatre. El domini que han mostrat enguany amb el tres de deu amb folre i manilles garanteix que la gamma superior torni a estar present a la plaça Vella.

L'única espina que porten clavada aquest any és la del dos de vuit sense folre. Enguany els hem sentit cantar més d'un cop allò de “i tot descarregat!”, i només aquest desig podria fer caure la torre neta del programa. Després de mesos treballant al màxim nivell i dominant les estructures de la gamma extra, els malves volen acabar l'any estrenant castells. El tres de nou amb folre i agulla pot ser diumenge una altra de les sorpreses.

I si tot falla? Quan es plantegen diades d'aquesta magnitud, un pas en fals pot acabar amb totes les expectatives. Per sota dels castells de deu pisos, del dos de vuit sense folre o del tres amb el pilar, els egarencs encara tenen estructures en les quals confiar en cas de necessitat. Durant la present temporada han dominat el dos de nou amb folre i manilles i el cinc de nou. Fins i tot el pilar de vuit emmanillat sembla una carta a l'abast.

Convidats de gamma extra

El nou de vuit dels Castellers de Barcelona i el dos de nou amb folre i manilles dels Castellers de Sants seran els principals reclams de les colles convidades. Les dues formacions barcelonines acaben l'any revalidant la gamma extra i realitzant les millors actuacions de la temporada. A aquest dos grans castells s'hi podria sumar una tercera estructura inèdita per als de la ciutat comtal. Assolit el dos de nou, els Castellers de Sants apunten cap a un nou objectiu, el cinc de nou amb folre, per mantenir viva la motivació dels seus castellers. De l'últim assaig dependrà que diumenge el puguin dur a plaça, tot i que el seu atac vindria condicionat a descarregar abans el tercer dos emmanillat de l'any. El pilar de set amb folre podria ser la cirereta a la temporada dels Castellers de Barcelona.

stats