Ara Castells 28/08/2017

Els Tirallongues segueixen forjant la seva història

La formació castellera de la ciutat de Manresa descarrega el segon quatre de vuit consecutiu del seu historial i estrena el tres aixecat per sota

Efren Garcia
2 min
Els Tirallongues completen el seu segon 4d8 i estrenen el 3d7 aixecat per sota

BarcelonaEl dissabte 5 d'agost els Tirallongues de Manresa feien sonar la campanada en descarregar el seu primer quatre de vuit a Millars, a més de dos cents quilòmetres de casa. Diumenge la colla del Bages va completar la feina repetint l'anomenat ‘carro gros’ a la Plana de l'Om, a Manresa, davant del seu públic i en un dels dies més importants de l'any, diumenge de festa major. La colla local segueix alçant el llistó, i aquest cop van acompanyar-lo del tres de set aixecat per sota, una construcció que mai abans havien completat.

Diuen que el món dels castells funciona per dinàmiques i els Tirallongues han entrat en una de molt positiva. A Manresa van decidir fer servir el quatre de vuit com a castell d'inici i els va sortir brodat. Van coronar-lo amb certa comoditat i després de passar els nervis de l'aleta es van limitar a treballar per mantenir la mida als pisos inferiors, ja que començaven a estirar-se. Després de completar el segon quatre de vuit consecutiu de la seva història res no els podia aturar: van descarregar el cinc de set i van optar per portar per primer cop a plaça el tres de set aixecat per sota. Els del Bages no l'havien provat mai, fins diumenge, en una diada castellera, però això no els va suposar cap impediment. L'execució del tres va ser molt correcta, i van superar sense entrebancs el moment més delicat, l'aixecada del pis de segons. Amb tota l'estructura col·locada van poder treballar els moviments i controlar les mides dels pisos superiors.

Amb menys efectius que de costum després de l'aturada estival, els Castellers de Terrassa van apostar a Manresa per completar tres castells de set pisos i aprofitar la diada per fer rotacions i estrenes. Van iniciar la seva actuació amb un quatre de set que va necessitar afinar la concentració als pisos superiors i van deixar el castell més exigent per a la segona ronda. Amb un tronc molt sòlid, els blau turquesa van apuntar-se el cinc sense dificultats, i van aprofitar el tres de set final per incloure estrenes en el seu pom de dalt. L'altra colla convidada, la dels Margeners de Guissona, va tornar a plaça després d'un mes sense enfaixar-se i amb el nivell habitual exhibit aquesta temporada. Van descarregar el tres de sis amb agulla i el quatre de sis amb agulla, i van arrodonir la seva actuació amb el quatre de sis. La formació de la Segarra no està acabant de trobar el ritme enguany, i només suma actualment tres castells de set pisos.

Tirallongues de Manresa: 3 P4, 4d8, 5d7, 3d7xs, 2 P5

Castellers de Terrassa: 2 P4, 4d7, 5d7, 3d7, P5

Margeners de Guissona: P4, 3d6a, 4d6a, 4d6, P4 xs

stats