Ara Castells 04/07/2019

Quim Torra rep els Castellers de Barcelona al Palau de la Generalitat

Els vermells completen el 4 de 7 en un acte de commemoració del 50è aniversari de la colla

Ara
1 min
Quim Torra rep els Castellers de Barcelona al Palau de la Generalitat

BarcelonaEls Castellers de Barcelona continuen ampliant els actes commemoratius pel seu 50è aniversari. Aquest dimecres el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, han rebut els de la camisa vermella, que han descarregat un 4 de 7 al Pati dels Carruatges del Palau de la Generalitat de Catalunya.

En la rebuda, el president Torra ha lloat el paper que els Castellers de Barcelona han tingut durant tota la seva història en la difusió del fet casteller i la cultura catalana arreu del món. Ha aprofitat per recordar la importància que té, en tots els àmbits de la societat, fer pinya per arribar a un mateix objectiu i ha remarcat: "Els castellers envieu al món una imatge dels millors valors de Catalunya".

4 de 7 dels Castellers de Barcelona al Pati dels Carruatges

De la mateixa manera, el president dels Castellers de Barcelona, Ramon Gil, ha explicat com han estat aquests primers 50 anys de la colla i ha recordat el primer pilar de 4 a Coma-ruga el 8 de juny del 1969 en la inauguració del peu del monument dels castells.

La recepció al Palau de la Generalitat, per tant, forma part d'una gran agenda d'actes per celebrar els 50 anys de la colla que va començar amb la Diada de colles filloles a mitjans de març. Abans de les vacances estivals hi haurà una trobada amb els fundadors de la colla a Vilafranca del Penedès que donarà pas, ja al setembre, a la inauguració de l''Expocinquantè, 50 anys del fet casteller a la Ciutat Comtal' a l'Orfeó Martinenc.

stats