Ara Castells 29/08/2019

Tota la carn a la graella

Prèvia de la diada de Sant Fèlix

Guillem Andrés
2 min
Tota la carn a la graella

BarcelonaEn una temporada en la qual les colles no es poden exigir al màxim, aquestes acaben escollint les diades on oferir els seus millors castells. La de Sant Fèlix, evidentment, n'és una, i les quatre colles portaran programes de màxims. Hi seran els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Jove de Tarragona, que aquest any substitueix els Minyons de Terrassa.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls és la formació que està més en forma i, a més, arriba de completar un gran cap de setmana al Catllar i l'Arboç. Els rosats volen fer un pas endavant i tenen el 4d9sf entre cella i cella. Un altre castell que portaran a plaça serà amb tota probabilitat el 2d8sf, tot i que han assajat amb intensitat el 2d9sm. Des de la colla, però, remarquen que cal donar més rodatge al dos desfolrat. El 3d10fm també és un gran objectiu per als vallencs, però una de les dues proves d'aquest dimecres es va enfonsar i cal saber si es veuen amb confiança per alçar-lo a plaça. Si no fos així, entrarien en joc alguns dels gammes extres ja completats enguany, com el 4d9fp o el 5d9f.

Els Castellers de Vilafranca és l'altra colla que també arriba a Sant Fèlix amb el castell de 10 i el net en cartera. El primer objectiu dels verds serà descarregar el 3d10fm després que aquest agost l'hagin carregat en dues ocasions. A partir d'aquí s'esperen les estrenes del 3d9fa i el 4d9sf, els quals fa dos anys que no completen.

La Colla Joves Xiquets de Valls és la colla que arriba amb menys rodatge de gamma extra, però, com sempre, anirà a donar el màxim a Vilafranca. Els del carrer d'en Gassó tenen marcats com a principals objectius el 2d8sf i el 5d9f, castells que no han fet enguany. A partir d'aquí podria arribar la sorpresa del dia i podríem veure el 3d9sf, del qual han fet una gran prova aquesta setmana. Alhora també tenen assajats el 4d9fp i 4d9sf, tot i que aquest últim amb menys opcions, i podrien veure la llum demà.

La Jove de Tarragona torna a l'actuació de Sant Fèlix després de fer-ho per últim cop el 2014, i ho vol fer oferint els seus millors castells. Tot i la caiguda del 5d9f al Catllar, que els va condicionar tot el cap de setmana, els liles es presenten a Sant Fèlix amb un programa de màxims on hi ha inclòs el 3d10fm. A més, voldran repetir el 5d9f i estrenar enguany el 4d9fa.

Un altre fet destacable de l'actuació de Sant Fèlix és que les quatre colles hi arriben amb la intenció de tancar l'actuació amb el pd8fm. L'actuació serà a les 12.15 h a la plaça de la Vila.

stats