Ara Castells 15/10/2017

El Vendrell viu la millor gamma extra sense folre

Les colles convidades compleixen les expectatives més altes

Efren Garcia
3 min
La Colla Jove Xiquets de Tarragona corona el 4d9 sense folre per primer cop en la seva història

El VendrellLa diada castellera de Santa Teresa ha tornat a fer vibrar la plaça Vella del Vendrell en una de les exhibicions més importants de la temporada. La Colla Joves Xiquets de Valls i la Jove de Tarragona ho han donat tot per fer realitat el somni dels castells nets. Els aficionats han pogut gaudir del dos de vuit i el quatre de nou sense folre i també del quatre folrat de la colla amfitriona.

Si bé avui la Colla Jove Xiquets de Tarragona no ha acabat de trobar l'encaix entre el tronc i el folre del seu primer castell, ha tornat a fer un cop de puny sobre la taula iniciant l'actuació amb el cinc de nou folrat. El tremolí ha estat constant però les cares de serenor dels membres del tronc transmetien control en tot moment. Els instants més importants de la diada per als tarragonins han arribat en el segon torn, quan han encarat el quatre de nou sense folre per segon cop en el seu historial. Després de desmuntar-ne dos cops el peu, buscant la perfecció, han fet sonar les gralles. Han mantingut les mides durant tota l'execució però el castell total s'ha tensat abans de l'aleta. L'emoció l'ha fet brandar i ha acabat trencant-se per la part baixa just després de l'aleta. Han decidit no arriscar més i acabar la diada amb el quatre de nou amb folre.

El Vendrell gaudeix amb el segon 2d8 sense folre descarregat per la Colla Joves Xiquets de Valls

La Colla Joves Xiquets de Valls ha fet possible allò que semblava inviable, defensar l'indefensable, treballar el dos de vuit sense folre més enllà dels límits. Han coronat la torre amb una certa comoditat però el castell s'ha alçat lent i ho ha pagat en un descens que ha esdevingut èpic. Els vallencs tenen tanta confiança enguany en aquesta estructura que han sabut redreçar-la cada cop que patia una sotragada, i la plaça els ho ha valorat. La Joves s'ha apuntat el segon dos de vuit sense folre descarregat del seu historial. En el segon torn, però, no han tingut la sort de cara en provar el dos de nou emmanillat. La torre ha treballat amb constància en l'encaix amb les manilles i, quan l'acotxador ja es col·locava, l'enxaneta ha decidit desmuntar-lo. Han aparcat el gamma extra a causa de la llarga durada de l'exhibició i han completat el tres amb folre. Han hagut de fer dos castells seguits i això els ha fet abaixar el llistó fins al tres de vuit amb el pilar. El tres s'ha bastit sense complicacions però el pilar ha trigat molt a iniciar el descens i s'ha trencat per la part alta.

Els Nens del Vendrell revaliden el 4d9f un any després de completar-lo per primer cop

Els Nens del Vendrell han començat la diada de Santa Teresa mostrant la seva ambició i traient-se una de les espines de l'any. Han plantat cara al quatre de nou amb folre per segon cop enguany. Després de desmuntar-lo en dues ocasions en la diada de Santa Anna, els amfitrions han fet els deures i han brodat l'estructura per segon cop en la seva història. La segona ronda no ha estat gaire diferent per als Nens, que han optat per abaixar la tensió amb una estructura de la gamma alta, el cinc de vuit. Tot i el lleuger tremolí habitual en aquest castell, l'han descarregat sense complicacions. Han arrodonit la seva millor diada de l'any en apuntar-se també el dos de vuit folrat.

Si encara hi havia cap dubte sobre el potencial de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, s'ha esvaït en la ronda de pilars. Després de fer història en sumar-se al carro de les agrupacions que compten amb alguna de les estructures del màxim nivell sense folre, els tarragonins s'han tornat a enfundar la faixa per arrodonir una nova diada màgica amb el pilar de vuit amb folre i manilles. La Colla Joves Xiquets de Valls ha optat per l'espadat de set pisos, mentre que els Nens han superat la lesió del seu ex cap de colla i s'han apuntat el de sis.

Nens del Vendrell: 4d9f, 5d8, 2d8f, P6

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5d9f, 4d9 c, 4d9f, P8fm

Colla Joves Xiquets de Valls: 2d8, id 2d9fm, 3d9f, 3d8p c, P7f

stats