Ara Castells 09/07/2017

Els Xicots avancen a pas ferm

La formació vilafranquina completa per primer cop en la seva història el quatre de nou amb folre a la diada castellera de la festa major de la Granada

Efren Garcia
2 min
Els Xicots de Vilafranca descarreguen el 4d9f per primer cop en el seu historial a La Granada

BarcelonaLa penedesenca localitat de la Granada va celebrar aquest dissabte l'èxit més gran assolit mai fins ara pels Xicots de Vilafranca, la consecució del seu primer quatre de nou amb folre. La diada castellera de la seva festa major va ser l'escenari triat pels de la camisa vermella per provar el primer assalt de l'any a la gamma de nou. Els Xicots ho van fer acompanyats de la Colla Joves Xiquets de Valls i dels Castellers de Sant Cugat.

L'objectiu era clar, els Xicots eren conscients de la feina feta i del seu potencial com a colla en les darreres temporades; era l'hora del quatre de nou amb folre. La convicció era tanta, que van decidir obrir plaça amb el quatre, una estructura que només havien provat un cop l'any passat, a la diada del Roser, i que havia quedat en carregada.

Després de desmuntar-ne un primer peu, van fer sonar les gralles i van bastir el quatre pis per pis, amb agilitat però buscant l'estabilitat màxima. La canalla va fer la seva feina com una maquinària de rellotgeria, "un peu, l'altre peu, carregat!". Nerviós, el quatre es va coronar amb suficiència, si bé va caldre d'un treball correcte en els descens i una dosi extra de calma per no desgastar en excés el tronc. Amb l'objectiu assolit, encara els van quedar forces per arrodonir la gesta amb els seus millors castells, el dos de vuit amb folre i el tres de vuit.

La diada va comptar també amb la participació de la Colla Joves Xiquets de Valls i dels Castellers de Sant Cugat. Els vallencs van decidir reservar forces en un cap de setmana de doblet perquè aquest diumenge tornaven a actuar a Banyeres del Penedès; van descarregar la tripleta de castells de vuit pisos –el dos de vuit amb folre, el tres i el quatre de vuit–. Després de rubricar una magnífica diada de festa major a Sant Cugat la setmana passada, els Gausacs van aixecar el peu de l'accelerador de forma merescuda i van optar per la clàssica de vuit –els dos castells bàsics de vuit més el dos de set.

Xicots de Vilafranca: 4d9f, 2d8f, 3d8, P5

Colla Joves Xiquets de Valls: 2d8f, 3d8, 4d8, P6

Castellers de Sant Cugat: 3d8, 4d8, 2d7, 2 P5

stats